Airbag pre bezpečnostný pás

31.07.2012 10:03

 

Beltbagy - viacvrstvové bezpečnostné pásy, ktoré sa pri aktivácii  nafúknu na takmer trojnásobnú šírku, dostane čoskoro sériovo nový Mercedes-Benz vyššej triedy. Beltbag je nafúknutý plynovým generátorom ihneď ako nárazové snímače rozpoznajú ťažký čelný náraz. Oproti klasickému bezpečnostnému pásu širší beltbag lepšie rozkladá silu pôsobiacu na cestujúceho. Pri nafúknutí dôjde k rozpáraniu švov a trojnásobnému zväčšeniu šírky. Pri čelnom náraze tak beltbagy znižujú zaťaženie hrudných košov a riziko poranenia pasažierov na zadných sedadlách. Pre cestujúcich v prednej časti sa použitie beltbagu nepredpokladá, pretože vpredu už je airbag ako doplnkový záchytný systém.


Nafukujúci sa bezpečnostný pás beltbag bol prvý krát predstavený pred tromi rokmi ako výrazný prvok experimentálneho bezpečnostného vozidla Mercedes-Benz ESF 2009, ktorý zhotovili konštruktéri Daimleru.


Bezpečnostný pás patrí medzi najdôležitejšie vynálezy uplynulého storočia. Zachránil už státisíce životov. Vylepšili ho napínače a obmedzovače sily. Beltbag je ďalší významný krok jeho zdokonalenia a tým zníženia rizík zranení pri nehodách.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode