Bezlepkové potešenie
12.06.2021 19:58
Občas sa stane, že nemôžeme jesť určité druhy potravín. Jedným z takýchto prípadov je aj situácia keď trpíte celiakiou. Ani tento problém vás nemusí odradiť od prípravy chutných a výživných jedál. Vyhnúť sa lepku pri varení sa môže zdať na prvý pohlaď ťažké, no s našimi receptami uvidíte, že je to hračka. Všetky recepty nájdete na Kuchyňa Lidla - https://kuchynalidla.sk/.
Flank steak s fazuľovými strukmi a šampiňónmi
Počet porcií: 2
Potrebujeme: panvicu na grilovanie, kliešte na obracanie, alobal, sitko, strúhadlo
Suroviny
1 flank steak (cca 600 g)
morská soľ v mlynčeku Kania
čierne korenie v mlynčeku Kania
olivový olej Primadonna
3 lyžice masla Pilos
½ citróna
100 g fazuľových strukov
100 g hnedých šampiňónov
3 strúčiky cesnaku
50 g šalátu mix
čerstvá mäta
50 g parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio
Postup
Steak z obidvoch strán osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Sprudka opekáme na rozohriatej grilovacej panvici z obidvoch strán.
Tip: Mäso otáčame kliešťami a zbytočne do neho nepicháme, aby nestratilo šťavu.
Tesne pred dokončením položíme na steak jednu lyžicu masla, odstavíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, prikryjeme alobalom a necháme odpočinúť. Očistené fazuľové struky oblanšírujeme (krátko povaríme v osolenej vriacej vode).
Na druhej panvici s olejom restujeme šampiňóny nakrájané na štvrtiny. Pridáme precedené struky, soľ, korenie a na plátky nasekaný cesnak. Po chvíli pridáme dve lyžice masla a nakrájané lístky mäty. Stiahneme z ohňa a primiešame šalát.
Servírovanie
Do stredu taniera naservírujeme opečenú zeleninu. Na vrch položíme tranšírované steaky – nakrájané na tenké plátky, ktoré v reze osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Dozdobíme hoblinkami parmezánu.