Často ma zastavujú a dávajú mi fúkať!

23.08.2024 21:36

Profesionálna stylistka OC Eurovea – Simona Domonkošová, pomáha klientom zmeniť šatník a napasovať ho presne tak, aby boli nadmieru spokojní. Pre náš online magazín prezradila, aká je motoristka, aký je rozdiel v šoférovaní žien a mužov a mnohé iné zaujímavosti. Simonkine postrehy z testovania nového modelu Opel Astra Sports Tourer, si môžete pozrieťvo videách a veríme, že vás zaujmú...

Simi, pracuješ na Fashion blogu, kde môžeme vidieť tvoje kreatívne stylingy a novinkou sú live vysielania o top novinkách v obchodoch z Eurovey. Okrem toho sa staráš o šatníky tvojich klientov, ktorí to celé podľa teba, ako vnímajú?

 

Klienti, už nepovedia, že si nemajú, čo obliecť, nestoja smutne pred skriňou, pretože im poradím oblečenie na každý deň, na každú príležitosť. Riešime kapsulový šatník, ktorý je minimalistický. Zameriavame sa na konkrétny typ životného štýlu klienta a vyskladáme mu šatník podľa jeho predstáv. Venujem sa aj individuálne klientom, ak sa zúčastňujú špeciálneho eventu a dress code je nevyhnutný. Rozprávam aj o módnom faupaux, a čo sa považuje za prešľap v móde. Nebojím sa a veľmi rada kombinujem rôzne vzory a farby. Každý klient dostane farebnú typológiu, rozbor svojej postavy, čo sa mu hodí. Akým spôsobom ukázať, čo je na ňom pekné a čo vieme opticky vylepšiť. Moje stylingy nájdete na Eurovea fashion blog, na Fb a IG stránky Eurovea

 

https://old2023.eurovea.sk/blog/fashion-lifestyle/fashion-blog

 

 

Šoferuješ 30 rokov, ale zaspomínaj a prezraď, ako si sa zoznamovala so šoférovaním. Čo ťa prvé napadne?

 

V autoškole som si robila zrýchlený vodičák a prvýkrát som išla na jazdu. Mala som taký strach, že niekoho zrazím, čo ma až paralyzovalo, ale odvtedy šoférujem skoro každý deň! Som zodpovedná šoférka, relaxujem, spievam si a užívam jazdu. Môj otec mi zvykol, veľmi intenzívne radiť a hovoriť do riadenia, tak som raz zastavila a povedala mu, že ak sa mu nepáči, ako šoférujem, tak môže vystúpiť. Asi to zabralo, lebo odvtedy už bol spokojným spolujazdcom.

 

Pomohla si, svojimi radami a skúsenosťami niekomu, ako sa zlepšiť za volantom?

 

Učila som moju kamošku sa trošku viac zdokonaliť, a ona chcela, aby som ju navigovala, tak som jej povedala, že teraz odbočíš doľava, ale vôbec nevedela kam..ešte sa ma pýtala, že kam má odbočiť?! Niektoré ženy majú problém, ktorá je ľava a pravá strana...Ešte som ju naučila, že nesmie divoko jazdiť v zákrutách, lebo je to nebezpečné, ale musí si pred každou zákrutou pribrzdiť. Bola prekvapená, že ju to v autoškole nenaučili, tak som rada, že som ju mohla niečo navyše naučiť. V podstate sú ženy za volantom opatrnejšie ako muži, dávajú väčší pozor, a viac sa sústreďujú na jazdu. Určite menej telefonujú a fajčia za volantom. To robia skôr muži, ktorí sa radi zvyknú lepiť na zadok auta, čo nemám rada. 

 

Za aký priestupok, ťa najčastejšie zastavujú policajti?

 

Často ma zastavujú a dávajú mi fúkať! Nepijem alkohol, tak je to taký paradox. Raz som išla z jednej párty, kde sme mali veľmi frivolný dress code a zastavil ma jeden policajt. Chvíľu na mňa hľadel a potom sa ma spýtal, či budem fúkať dobrovoľne. Podvolila som sa a posediačky som im nafúkala veľkú nulu. Dodržiavam rýchlosť a vždy som v limite, ktorý akceptuje dokonca aj ten radar. Jednu pokutu som zaplatila iba za parkovanie, pretože mi neprešla platba v banke. Neurobila som ten klik, ktorý som mala a nedalo sa s tým nič urobiť, len zaplatiť... 

 

V zahraničí sa, ako parkuje? Zažila si niečo iné ako u nás?

 

Naozaj, extrémne zle, sa parkuje v Grécku. Na Korfu mali skoro všetky autá odtrhnuté spätné zrkadlá, tak som bola zvedavá, či je tam rozšírený vandalizmus, alebo tam vystrája nejaký fetišista spätných zrkadielok. :) Nakoniec som zistila, že majú úzke cesty, nikto nedodržiava žiadne pravidlá a nefunguje ani pravidlo pravej ruky. Ak sa nezmestia alebo im zavadzia nejaké auto, tak nepočkajú, ale nalepia sa na to auto a prejdú. Daň za tú jazdu je odtrhnuté spätné zrkadlo. Robia to tam všetci! Parkovanie v Paríži je na milimeter! Vojdete na parkovacie miesto a aby si vodič ten priestor zväčšil, tak ľudia nezaťahujú ručné brzdy, ťuknú do auta pred sebou, za sebou...a tak sa posúvajú do momentu, kým si neurobia dostatočné miesto a vojdú do toho parkovacieho miesta. 

 

Ak vidíš veľké SUV-čko, ktoré parkuje na dvoch parkovacích miestach, tak je to väčšinou žena, ale, čo nemáš rada, na cestách? Aké neduhy robia vodiči?

 

Neznášam „preskakovačov“, ktorí sa lepia na zadok, napriek tomu, že ideš najvyššou možnou rýchlosťou! Ani bezohľadných myšičkárov, ktorí ani netušia, či stihnú auto predbehnúť alebo nie, pretože idú cez limity. To je naozaj nebezpečné... Potom tých vodičov, ktorí nepoznajú zipsovanie. Väčšinou, sú to tí na tých veľkých SUV-čkách prémiových značiek. 

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode