Drahé fotky mi chodia domov….

14.09.2024 21:45

Herec Vladimír Roháč je členom Divadla Alexandra Duhnoviča a pre náš časopis nám porozprával svoje zážitky za volantom, pretože 60-tisíc najazdených kilometrov ročne, je úctyhodné číslo a veľmi rád si s nami vyskúšal jazdu na novom modeli Mitsubishi Colt.

Príjemné čítanie a sledovanie videí… :)

 

 

Vladko, poznáme ťa z úspešného seriálu Hranica, ale pre televíziu JOJ ste natočili seriál Ranč, ktorý sa bude vysielať začiatkom budúceho roka. Tvoj hlas díváci môžu počuť v utorok ráno v RTVS, keď sa vysiela Rusínsky magazín. Kde ťa ešte môžeme vidieť a počuť?

 

V Divadle Alexandra Duchnoviča v Prešove ma diváci môžu vidieť v hudobnej inscenácii Žobrácka opera, kde hrám hlavnú postavu kapitána Macheatha, vodcu lupičskej bandy, záletník, ktorý sa dostane do milostného trojuholníka. Je tam veľa zaujímavých skladieb a každá má inú podobu. V našom divadle hráme iba v rusínskom jazyku. Do konca roka by sme mali mať ešte dve premiéry a okrem seriálu Ranč, budem hrať aj v novom seriáli Liehovar a Miša v Košiciach. Je sa na čo tešiť. 

 

Toľko práce, že nestíhaš ísť ani na dovolenku. Ročne najazdíš 60-tisíc kilometrov, to je číslo, ktoré majú profesionálni vodiči! Je možné, že by si nemal za šoférsky život nejakú nehodu?!

 

Vážnu nehodu som nemal, ale nečakane som na diaľnici prešiel zajaca! keď som išiel s kamarátom z Prešova do Bratislavy. Na R1 za Žarnovicou som mal večer zapnuté iba stretávacie svetlá. Pozeráme a zrazu v strede cesty sme zbadali zajaca, tak sme sa mu chceli vyhnúť po pravej strane. Čo, čert nechcel, tak sa stalo, že sa rozbehol na opačnú stranu a bolo bum-bác! Keby chudák zostal v strede, ešte by bol tu, ale bohužiaľ. Mal som prasknutý nárazník, aj hmlovku, čo sa vymenilo. 

 

Už ťa odfotili počas tvojich ciest, že ti prišla domov fotka?!

Veru, drahé fotky mi chodia domov, tá fotoslužba je veľmi drahá. Jazdím na maminom aute, a keď tá fotka príde domov a mamina mi zavolá, že si na nej hryziem nechty za volantom, tak to nepoteší. Netankuje ju, že prišla pokuta 80 eur, ale to, že si hryziem nechty. :) Fotka bola tak vypixelovaná, že bolo na nej vidieť všetko do detailu. Nuž, tak pokutu samozrejme zaplatím.

 

 

Kde si v cudzine dávaš extremne pozor na rýchlosť?

 

V Poľsku je nebezpečné rýchlo jazdiť! Ak prekročíte rýchlosť o 40 km/h, tak vám zoberú vodičák na tri mesiace. Ísť na 50-tke v Poľsku 90-tkou sa neoplatí. Môj kamarát, takto prišiel o vodičák. Našťastie mňa tam nezastavili, ale dávam si na to pozor, keď už viem, aké sú sankcie. Zastavili ma na srbsko-chorvátskej hranici, keď sme išli oslavovať Silvester a niesli sme celý arzenál alkoholu zo Slovenska. Otvorili sme kufor a pýtali sa nás, či to ideme predávať. My, že to máme pre kamarátov a oni sa pýtali, že koľko ich máme, a my, že štyria! Zaželali nám veselého Silvestra a odišli sme... 

 

 

 

Je to tak, že tvoja sestra má Mitskubishi ASX? V rodine máte len jedno auto tejto značky?

 

Moja sestra ho má a sú spokojní. Možno keby bol ešte väčší kufor pre potreby rodiny, tak by to bolo ok. Predtým sme mali Mitsubishi Galant, ktoré mal otec ako služobné auto a to bolo super auto! Veľká priestranná limuzína, vo vnútri obrovský komfort, široká náprava a veľmi dobre to sedelo na ceste aj v zákrutách. Otec mi ho dával šoférovať a bol som veľmi vďačný za tú skúsenosť. Pri jazde vždy pri mne sedel a dával mi rady. Jazdím od 17-tich rokov, tak je to pochopiteľné, ale vtedy som mal už 19 rokov. 

 

 

Máš nezabudnuteľný zážitok, pri ktorom možno bol aj riadny adrenalín?!

 

Šoféroval som loď a mal som zoskok s padákom! To bol skvelý zážitok, ale adrenalín som mal s požičaným autom Dogde Charger, ktorý mal 6,7 litra a 450 koní! Týždňový trip začínal od Južnej Dakoty, Las Vegas až po LA. 12 prúdovka do San Francisca, keď mi zrazu priateľka povedala, že odbočujeme a ja som sa musel preštrikovať cez tých 9 pruhov! Našťastie som to stihol odbočiť, ale boli to nervy. V Južnej Dakote môžu šoférovať 14-roční chalani a jedného sme videli ako šoféruje veľký Dogde. Podarilo sa nám ešte zapadnúť s pick-upom na pieskových dunách, ale vytiahli nás bez problémov. Zostali pekné spomienky. 

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode