Elektrický Ford Explorer - navrhnutý a vyrobený v Európe

22.07.2024 10:27

 

Plne elektrický Explorer, ktorý bol skonštruovaný a vyrobený v Nemecku, poskytuje vynikajúci digitálny zážitok a pomáha vodičom a cestujúcim zostať neustále pripojení a cítiť sa na ceste pohodlne. Medzi jeho funkcie patrí nadrozmerná pohyblivá dotyková obrazovka SYNC Move2 a plne prepojený informačno-zábavný systém so zvukom prispôsobeným interiéru, bezdrôtová integrácia aplikácií a pokročilé asistenčné technológie pre vodiča.3

 

  • Plne elektrický Explorer ponúka výnimočný zážitok z digitálnych technológií s plne vybaveným informačno-zábavným systémom, 15-palcovou pohyblivou obrazovkou, bezdrôtovou integráciou aplikácií a pokročilými asistenčnými systémami pre vodiča

 

  • Explorer je pripravený na dobrodružstvo, v kabíne má dômyselný úložný priestor, vlastnú uzamykateľnú skrinku a 17-litrová stredová konzola poskytuje priestor na odkladanie veľkých predmetov, ako je napríklad notebook

 

  • Explorer zvládne výlety na cestách na jednotku, s nabíjaním od 10 do 80 percent za 25 minút.1 Prvky na zvýšenie komfortu zahŕňajú rôzne funkcie, od asistovanej zmeny jazdného pruhu až po masážne sedadlo vodiča

 

 

Vďaka dizajnu pripravenému na dobrodružstvo a úložnému priestoru s objemom približne 470 litrov v päťmiestnom režime je najnovšie elektrické vozidlo značky Ford ideálne na objavovanie mesta, ale aj mimo neho. Do 17-litrovej konzoly medzi vodičom a spolujazdcom na prednom sedadle sa zmestí 15-palcový notebook. Týmto riešením v kombinácii s vlastnou uzamykateľnou skrinkou a možnosťou bezdotykového prístupu do batožinového priestoru nastavuje plne elektrický model Ford Explorer nový štandard.

 

Futuristickému vonkajšiemu dizajnu zodpovedá ultramoderný interiér s prémiovými materiálmi a prvkami, ako sú tvarované športové sedadlá a sofistikovaný soundbar typický skôr pre revolučné koncepčné vozidlá než pre rodinné automobily. To celé sa spája so schopnosťou rýchleho nabíjania z desiatich na osemdesiat percent za 25 minút1 a s prístupom k 500 000 nabíjacím miestam v celej Európe do konca budúceho roka.

 

 

Štýlový, inteligentný a pripravený na cesty

 

Nový plne elektrický Explorer je prvým elektrickým vozidlom, ktoré sa vyrába vo veľkom rozsahu v novom centre Ford Cologne EV Centre v Nemecku. 
 

Aerodynamický exteriér zachytáva ducha a asertívny štýl ikonického amerického SUV značky Ford pre novú elektrickú éru, ktorý definuje aj odvážny dizajn „štítu“ namiesto tradičnej mriežky chladiča.

 

Informačno-zábavný systém SYNC Move 2 v Exploreri nielenže udržiava cestujúcich neustále pripojených, ale je vybavený aj pohyblivou 15-palcovou dotykovou obrazovkou, ktorá sa môže plynulo posúvať hore a dole podľa potreby vodiča a zároveň ukrýva priestor na odkladanie cenností v privátnej uzamykateľnej skrinke. Priehradka na dva veľké smartfóny sa štandardne dodáva s bezdrôtovou nabíjačkou zariadení4 a systém SYNC Move poskytuje bezdrôtovú kompatibilitu so systémami Android Auto a Apple CarPlay.5

 

Nabíjanie tak môže byť rýchle a jednoduché, či už na ceste alebo doma. Explorer vám pomôže nájsť najvhodnejšie odpočívadlá na ceste. Nabíjanie doma sa dá naplánovať tak, aby sa využívala lacnejšia elektrina, ak je dostupná, a aby sa zabezpečila plná batéria a vopred vyhriata kabína pri skorých štartoch.

 

Explorer, ktorý je k dispozícii vo variantoch s pohonom zadných kolies a pohonom všetkých kolies, ponúka množstvo funkcií, ktoré sa starajú o to, aby boli vodiči a cestujúci po príchode do cieľa rovnako oddýchnutí, ako keď vyrazili. Štandardná špecifikácia zvyšujúca komfort zahŕňa vyhrievané predné sedadlá a volant, masážne sedadlo vodiča a klimatizáciu, ktorá umožňuje vodičovi a spolujazdcovi vpredu zvoliť si vlastnú teplotu. Jednoduchý je aj návrat do vozidla vďaka štandardnému bezkľúčovému vstupu a možnosti bezdotykového ovládania dverí batožinového priestoru, vďaka čomu sa majitelia dostanú do batožinového priestoru, aj keď majú plné ruky, a to jednoduchým kopnutím pod zadný nárazník.

 

Medzi pokročilé asistenčné systémy vodiča patrí po prvý raz v modeli Ford v Európe asistent zmeny jazdného pruhu3, ktorý umožňuje plynulú a bezpečnú zmenu jazdného pruhu stlačením páčky smerových svetiel, a asistent pre bezpečné opustenie vozidla3, ktorý pred otvorením dverí v rušných centrách miest upozorní na blížiacich sa cyklistov.

 

 

# # #

 

1 Čas nabíjania na základe počítačových technických simulácií výrobcu. Rýchlosť nabíjania sa znižuje, keď batéria dosiahne plnú kapacitu. Vaše dosiahnuté výsledky sa môžu líšiť v závislosti od času nabíjania v čase najvyššej záťaže a stavu nabitia batérie.

 

2 Neveďte vozidlo, keď ste rozptýlení alebo keď používate prenosné zariadenia. Ak je to možné, používajte systémy ovládané hlasom. Niektoré funkcie môžu byť zablokované, keď je vozidlo v pohybe. Nie všetky funkcie sú kompatibilné so všetkými telefónmi.

 

3 Asistenčné systémy vodiča sú len doplnkom a nenahrádzajú pozornosť, úsudok a potrebu vodiča ovládať vozidlo. Nenahrádzajú bezpečnú jazdu. Podrobnosti a obmedzenia nájdete v návode na obsluhu.

 

4 Bezdrôtové nabíjanie nemusí byť kompatibilné so všetkými mobilnými telefónmi.

 

5 Vyžaduje telefón s aktívnou dátovou službou a kompatibilným softvérom. Systém SYNC Move počas používania neovláda produkty tretích strán. Tretie strany sú výhradne zodpovedné za svoje príslušné funkcie.

 

Údaje v tejto tlačovej správe odrážajú predbežné špecifikácie a boli správne v čase odovzdania do tlače. Zásadou spoločnosti Ford je však neustále zlepšovanie produktov. Vyhradzujeme si právo tieto údaje kedykoľvek zmeniť.

 

Oficiálne homologizovaný dojazd bude zverejnený bližšie k dátumu predaja.

 

 

Plne elektrický Explorer, ktorý bol skonštruovaný a vyrobený v Nemecku, poskytuje vynikajúci digitálny zážitok a pomáha vodičom a cestujúcim zostať neustále pripojení a cítiť sa na ceste pohodlne. Medzi jeho funkcie patrí nadrozmerná pohyblivá dotyková obrazovka SYNC Move2 a plne prepojený informačno-zábavný systém so zvukom prispôsobeným interiéru, bezdrôtová integrácia aplikácií a pokročilé asistenčné technológie pre vodiča.3

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode