Hľuzovkový špeciál prebudí vaše zmysly
21.11.2016 18:35
V reštauráciách Al Trivio na vás čaká menu, v ktorom hrajú hlavnú úlohu „diamanty gastronómie“
V oblasti gastronómie je len málo surovín, ktoré sú tak vysoko cenené, ako hľuzovky. Tieto podzemné huby sú veľmi zriedkavé a kulinári si ich obľúbili najmä vďaka unikátnej aróme a nezameniteľnej chuti. Vyskúšať ich môžete v rámci hľuzovkového špeciálu v reštauráciách Al Trivio.
Mnohí nazývajú hľuzovky aj „diamantmi gastonómie“ a niet sa čomu čudovať. Nielenže rastú len v niektorých mesiacoch, okrem toho je náročné odhaliť aj ich výskyt. Na hľadanie hľuzoviek sa využívajú trénované prasiatka alebo psy, špeciálne plemeno Lagotto Romangolo. Práve preto je ich cena vysoká a vzrastá obzvlášť pri divokorastúcich hubách tohto druhu. Hľuzovky poznali už starovekí Rimania, ktorí ich piekli s červeným vínom a jedli s olivovým olejom.
Liečivé ale aj afrodiziakálne vlastnosti najznámejších podzemných húb môžete otestovať od 21. novembra do 4. decembra v reštauráciách Al Trivio v Bratislave v Centrali, Tatracentre či v Trnave. „Hľuzovky sú v našich reštauráciách veľmi obľúbené. Aj keď rastú počas celého roka, práve teraz je ten čas, kedy sú najchutnejšie, majú najlepšiu arómu a najvyššiu kvalitu. Preto sme sa rozhodli priniesť hľuzovkové špeciality práve teraz, aby si prišli na svoje všetci gurmáni a milovníci tejto vzácnej pochúťky,“ vysvetlil šéfkuchár Al Trivio Central Matej Dovičovič.
V menu si pochutnáte na krémovom hľuzovkovom risotte so strúhanou čerstvou hľuzovkou, domácich tagliatelle s krémovou maslovou omáčkou a čerstvo strúhanou hľuzovkou. Vyskúšať musíte aj hľuzovkový tatarák s prepeličím vajíčkom či pizzu s čerstvou čiernou hľuzovkou, vajíčkom a hríbami.
Pre viac informácií prosím kontaktujte:
Miriam Benčíková-Kušnírová, bencikova@bencikculinary.sk, 0904 400 300
Viac o skupine Bencik Culinary Group nájdete na www.bencikculinary.sk