Jesenné pochúťky

19.11.2021 10:51

Košíčky plnené karamelizovanou cibuľou a modrým syrom

 

 Počet porcií: 12

Potrebujeme: panvicu, formu na muffiny

 

Suroviny

4 menšie červené cibule

morská soľ v mlynčeku Kania

čierne korenie v mlynčeku Kania

olivový olej Primadonna

1 lyžica trstinového cukru Belbake

čerstvý tymian

100 ml balsamica Acentino

1 chladené lístkové cesto Chef Selelect

maslo Pilos na vymazanie formy

150 g prosciutto cotto Dulano Selection

150 g syra Rival

1 hrsť vlašských orechov Alesto

petržlenová vňať na ozdobenie

 

 

Postup

Cibuľová marmeláda

Očistenú cibuľu nakrájame na tenké prúžky, osolíme, okoreníme a na rozohriatom olivovom oleji orestujeme dozlatista. Pridáme trstinový cukor a necháme skaramelizovať. Ochutíme tymianom, podlejeme balsamicom a na miernom ohni varíme, kým sa odparí tekutina.

 

Košíčky

Cesto rozrežeme na 12 rovnakých štvorcov. Uložíme ich do maslom vymastenej formy na muffiny. Jemne pritlačíme k okrajom. Naplníme šunkou, mierne vychladnutou cibuľovou marmeládou, syrom, posypeme natrhaným tymianom a nahrubo nalámanými orechmi. Pečieme pri 200 °C asi 25 minút dozlatista.

 

Tip: Namiesto syra s modrou plesňou môžeme použiť kozí syr.

 

Servírovanie

Plnené košíčky môžeme pred podávaním dozdobiť petržlenovou vňaťou.

 

 

Krupicová kaša

 

Počet porcií: 4

Potrebujeme: metličku na šľahanie, strúhadlo

 

Suroviny

1 l mlieka Pilos

100 g detskej krupice

2 lyžice strúhaného kokosu Belbake

3 lyžice kryštálového cukru Castello

1 lyžica masla Pilos

3 brusnicové cookies s bielou čokoládou Sondey

1 väčšia broskyňa alebo 1 hrsť čerstvých čerešní

60 g horkej čokolády Fin Carré

 

 

Postup

Do kastróla nalejeme mlieko a počkáme, kým začne vrieť. Potom k nemu prisypeme krupicu, kokos a cukor. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Stiahneme z ohňa a primiešame maslo. Brusnicové cookies nalámeme na menšie kúsky, ovocie umyjeme a osušíme. Broskyňu nakrájame na menšie kúsky, čerešne môžeme odkôstkovať.

 

Servírovanie

Na dno každej misky položíme kúsok čokolády a zalejeme horúcou krupicou. Ozdobíme nakrájanou broskyňou alebo čerešňami a kúskami cookies. Necháme trochu vychladnúť a na záver posypeme hoblinkami čokolády. 

 

Všetky recepty nájdete na webe Kuchyňa Lidla - https://kuchynalidla.sk/

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode