Makový závin (makovník)
19.03.2023 20:44
Dobrý makovník by mal byť šťavnatý a vláčny. Ten náš je presne taký a keďže je pripravený z našich KetoMix žemličiek a s troškou lásky, nemusíte sa báť o svoje kilá. Na lahodnom makovom závine si môžete pochutiť od 2. fázy KetoMix diéty.
Čo budete potrebovať na 8 porcií:
Cesto:
- 4 vyšľahané bielka,
- 240 g zmesi na KetoMix žemle,
- 60 ml mandľového nápoja bez sacharidov,
- 30 g rozpusteného masla,
- 2 lyžičky prášku do pečiva,
- 1 g KetoMix vanilkovej príchuti.
Maková náplň:
- 1 odmerka KetoMix vanilkového pudingu,
- 125 ml horúcej vody,
- 50 g mletého maku,
- 3 g KetoMix vanilkovej príchuti.
Postup
Najskôr si pripravte cesto. Z bielkov si oddeľte 1 lyžicu na neskôr a zo zvyšku vyšľahajte tuhý sneh. V miske zmiešajte zmes na žemle, prášok do pečiva, vanilkovú príchuť, mandľový nápoj a rozpustené maslo. Postupne do tejto zmesi zapracujte sneh z bielkov. Cesto dajte odpočinúť do chladničky. Medzitým si pripravte makovú náplň. Vanilkový puding zalejte horúcou vodou. Pridajte mletý mak a vanilkovú príchuť. Všetko dôkladne premiešajte. Z cesta vyvaľkajte placku, ktorú potrite pripravenou náplňou. Zabaľte do závinu, ktorý položte na plech s papierom na pečenie. Závin potrite odloženou lyžicou bielka. Vložte do rúry vyhriatej na 180°C. Pečte asi 20 minút.