Model Alfa Romeo Junior získal ocenenie Design Trophy v Nemecku

30.08.2024 18:04

• Nový model Alfa Romeo Junior získal ocenenie „Design Trophy“ v kategórii „Malé automobily/mestské automobily/kompaktné automobily“ na základe čitateľskej ankety nemeckého motoristického magazínu AUTO ZEITUNG. 1 

• Dizajn modelu Junior vytvorilo Alfa Romeo Centro Stile v Turíne starostlivou novou interpretáciou typických dizajnových prvkov značky. Nový model Alfa Romeo Junior, nedávno predstavený zástupcom medzinárodných médií, už získal prvé ocenenie za svoj dizajn v ankete čitateľov nemeckého motoristického magazínu AUTO ZEITUNG. 

Nový kompaktný športový automobil získal ocenenie Design Trophy za najlepší dizajn v kategórii , „Malé automobily/mestské automobily/kompaktné automobily“. V ankete súperilo celkovo 63 modelov automobilov. 

Alfa Romeo Junior je perfektným manifestom filozofie dizajnu značky Alfa Romeo. Pri svojich kompaktných rozmeroch zhmotňuje jedinečnosť moderného dizajnu Made in Italy, vytvoreného v Alfa Romeo Centro Stile, ktorý sa vyznačuje harmonickými proporciami, čistými líniami a pozornosťou venovanou kvalite povrchov. Dizajnéri Alfa Romeo vymodelovali „kožu“ vozidla s veľkou pozornosťou venovanou technickým komponentom vozidla, pričom sa úplne odpútali od súčasnej chladnej racionality dominujúcej v tejto triede vozidiel a vytvorili zmyselný dizajn, ktorý upúta na prvý pohľad. 

Vysoko emocionálne výrazové prostriedky s funkčnými dizajnovými prvkami sú hlboko zakorenené v tradícii značky, ako napríklad „Coda Tronca“ (zrezaná zadná časť’), ktorá je nápadným príkladom symbiózy dizajnu a funkčnosti. Tento prvok vzdáva hold ikonickým automobilom z bohatej značky histórie Alfa Romeo ako legendárne kupé Giulia TZ zo 60. rokov dvadsiateho storočia. Kolmo zrezaná zadná časť karosérie zlepšuje aerodynamiku, čím prispieva k zvýšeniu rýchlosti a efektivity. 

Charakteristický vzhľad prednej časti modelu Alfa Romeo Junior vytvárajú adaptívne svetlomety Full LED Matrix s grafikou denných svetiel „3+3“ a trojuholníková predná maska, ktorá je po prvý raz na výber v dvoch vyhotoveniach – Leggenda a Progresso. Prvá alternatíva Leggenda má čiernu mriežku s nápisom Alfa Romeo a pripomína športové automobily Alfa Romeo z 20. a 30. rokov dvadsiateho storočia. Verzia Progresso, bezprostredne inšpirovaná novým limitovaným superšportovým kupé Alfa Romeo 33 Stradale, upúta výrazne štylizovanou interpretáciou prvkov loga značky – kríža a hada Biscione. 

Interiér sa vyznačuje veľkou pozornosťou venovanou detailom, vysokou kvalitou poťahových materiálov a dizajnom kokpitu vodiča so športovým charakterom a talianskou kvalitou, umocňujúcim pocit komfortu. 1 Publikovaná v čísle 19/2024 nemeckého magazínu AUTO ZEITUNG dňa 28. augusta 2024

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode