Morčacie cuketové guľôčky s konjakovými cestovinami
27.04.2021 19:02
Na omáčku:
1 cibuľu, 300 g cukety, 8 šampiňónov, vodu alebo zeleninový vývar, 100 ml smotany.
Postup
Cuketu a očistené šampiňóny nastrúhajte na hrubom strúhadle (nožičky šampiňónov ponechajte na ďalšie použitie). Cibuľku nakrájajte najemno a nechajte ju speniť na panvici na troške olivového oleja. Pridajte nastrúhanú cuketu a šampiňóny, osoľte a za občasného miešania nechajte zmäknúť a odpariť prebytočnú tekutinu. Do vychladnutej zmesi pridajte odmerku KetoMix syrovej alebo zeleninovej omelety, morčacie mäso, pridajte nasekanú pŕhľavu alebo bylinky a všetko rukou dôkladne premiešajte. V dlani vyváľajte guľôčky a pečte ich v rúre zohriatej na 180 °C asi 15-20 minút podľa veľkosti. Na omáčku si nakrájajte cuketu, nožičky šampiňónov a cibuľu. Všetko krátko orestujte na oleji, pridajte vývar (alebo vodu), smotanu a nechajte asi 10 minút pod pokrievkou bublať. Všetko rozmixujte do hladka, dolaďte konzistenciu a dochuťte. Hotové jedlo podávajte ozdobené plátkami šampiňónov, posypané čerstvými lístkami byliniek a ako prílohu si vyberte bezscharidové konjakové cestoviny.