Naháňali ma policajti po diaľnici

28.09.2024 10:01

Hudobník Adam Hudec je hyundai pozitívny a máme radosť, že pre náš online magazín autoazena.sk otestoval nový Tucson 1,6 T-GDi,

a podelil sa s dojmami v našich videách. Príjemné čítanie a sledovanie vídeí :)

Adam, poďme na to! Aký je tvoj bežný pracovný týždeň?

 

Môj bežný pracovný týždeň obnáša, že som napríklad v štúdiu a často nahrávam niečo do filmu, alebo do rozprávky zo zahraničia, kde sa to predabováva a keď sú to piesne, tak sa prespievajú. /Wonka/ To sa volá hudobná réžia a na každom filme je iný režisér. Niekedy robím produkciu aj pre spevákov, ak chcú nahrať pesničku, tak im ju sprodukujum, naaranžujem… to robí hudobný producent. Hrám na basgitaru, ale nehrám v stabilnej hudobnej skupine, robím iba záskoky. V decembri idem hrať s huslistom Filipom, Jančíkom. Hrám od jazzu až po country, popp. /Adam Ďurica, Mária Čírová/.

Premostime na tému, o ktorej je náš magazín a to je auto tématika. Čo ťa prvé napadne?

 

Autoškolua! Na prvýkrát som ju neurobil, lebo Na križovatke, kde cesta viedla doľava na most Apollo som sa nepozrel do spätného zrkadla. A bolo vybavené! Moji spolužiaci išli klasicky 50-tkou vo vedľajších uličkách, taká pohodička a mne dal ísť od Košickej až po dostihovú dráhu v Petržalke. Netuším prečo, ale druhýkrát som to už urobil. Mal som dokonca policajta, nejakého známeho automobilového pretekára. :)

 

 

Vieš teraz z prvej ruky povedať nejaký bizárny príbeh zo svojich ciest?

 

Moja manželka chodila po Slovensku s projektom pre deti - Fíha Tralala aj s našou ročnou dcérou, pretože ešte potrebovala starostlivosť oboch rodičov. Hrali sme pre firmu, ktorá mala taký areál, že nemohli ísť cez bránu pre návštevníkov, ale cez bránu pre umelcov, ale tam nás nepustili, lebo mali bezpečnostný zákaz púšťať deti do 18 rokov. Nezabralo ani to, že ideme vystupovať. Volal som s managerom, ale nič nepomohlo. Počúval nás iný sbskár, ktorý bol trošku obďaleč a prišiel s nápadom, že to dieťa môžeme u ňho nechať. Naozaj to myslel vážne. Nakoniec nás nepustili... 

Do stĺpu si narazil pri cúvaní, a rôzne cestné lišaje si mal, ale pokutu si vraj plati, keď ťa naháňali policajti po diaľnici? Čo je na tom pravdy?!

 

Bol jesenný večer, keď sme išli z Banskej Bystrice, dieťa sedelo vpredu vo vajíčku a manželka vzadu. Predbehlo nás policajné auto s nápisom Stop a v tom nás predbehlo ďaľšie auto, tuším Ford focus a zaradil sa medzi mňa a policajta. Začali spomaľovať a myslel som si, že to naháňajú ten Ford. Zjazd išiel na Nitru, kde odbočovali policajti za tým autom a ja som išiel rovno. Onedlho sa za nami objavilo to policajné auto, ale už s húkačkami. Vraj som prekročil rýchlosť cca. 20-30 km/h, a dokonca som išiel veľmi pomaly na diaľnici, za čo mi tiež hrozila pokuta. Zbadal naše dieťa a chcel vysvetlenie, prečo som ušiel, tak to pochopil, ale pokutu som samozrejme zaplatil. 

Zdedil si technické vlohy po tvojich rodičoch? Aké máte rodinné auto?

 

Vôbec! Môj otec je fantastický automechanik a nezdedil som po ňom absolútne nič, aj mama je technický typ, takže som asi na dedka! Doma sme mali vždy staré autá a keď sa pokazili, tak otec ich opravoval. Mne sa raz pri Račianskom Mýte rosypala rýchlostná skriňa a s autom sa nedalo ani pohnúť. Museli sme ho odtlačiť, aj voda sa mi vyvarila, a došiel mi benzín na Gagarinke, lebo sa pokazila kontrolka ukazovateľa benzínu. Ešte sme zapadli a ťahali sme sa v zime na zablatenom parkovisku v starom meste pri Františkánskom kostole. Doma máme Hyundai i 30, ktorý sme dobré kúpili ako predvádzačku za dobrú cenu, cca.13 tisíc eur, a necelých 10 tisíc nabehaných.Máme ju 10 rokov, a sme spokojní tak, že by sme to auto kúpili znovu. 

 

Ešteže ti nehorelo auto! Treba mať hasiaci prístroj, dúfam, že taká vec sa ti nestala, či?

 

Mne nie, ale mojej manželke, ktorá išla hrať na Novú scénu, tak na Lazaretskej chcela zaparkovať, keď jej začalo horieť auto. Vystúpila rýchlo z auta, pozháňala hasičské prístroje a zavolala telefonicky hasičov. Volala inšpicientke, že jej horí auto a nevie, či stihne predstavenie. Vtipné bolo, že jedna pani išla okolo a upozornila ju, že jej horí auto! No milé. Nakoniec to predstavenie stihla.

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode