Najčastejšie pokuty som mal za rýchlosť!

20.07.2024 20:46

Moderátor, herec, producent a muzikant Mirec Babjak má rád SUV-čka a jednu zaujímavú chuťovečku si vyskúšal a podelil sa s postrehmi z plugin-hybridného modelu Jeep Wrangler Rubicon. Dozviete sa veľa iných pikošiek 

Mirec, venuješ sa producentskej činnosti, organizuješ množstvo eventov. Napríklad to bol nedávno Opera Fest, na hrade, ktorý úspešne robíš už štvrtý rok, ale je toho asi viac...

 

Určite áno. Okrem Opera Festu, sme skončili dlhú šnúru predstavení pre deti pod názvom Máša a medveď, ktoré bolo od marca do polovice júna tohto roka. Od septembra budú tiež detské predstavenia so Šmolkami. A musím povedať, že tento rok sa odohralo 16 koncertov na Slovensku s kapelou ABBA Stars. Ešte budeme robiť dvojdňový event v Krakowe, kde prekvapíme fanúšikov, ktorí majú radi kapely 90 – tych rokov. Naplánované už máme turné na budúci rok pre detského diváka, i pre starších divákov, kde máme pripravené zaujímavé eventy, ktoré budú na 11 amfiteátroch po celom Slovensku. Momentálne si chcem už po štyroch rokoch oddýchnuť. Teším sa na vodu a ryby a trošku budem relaxovať.

 

Jazdíš veľa a 75 tisíc kilometrov za dva roky, je naozaj slušné číslo, ale na prvý ťukanec sa nezabúda alebo hej?

 

Prvý ťukanec som mal v Košiciach, kde sa točia električky, keď som išiel s frajerkou, nedal som prednosť električke a trafil som ju. Bolo to z mojej viny. Druhá nepríjemná skúsenosť bola 30 rokov dozadu, keď sme s mojím kamošom, išli robiť z Fun rádia diskotéku do Šale. Za Galantou v pravotočivej zákrute do nás čelne nabúrala škodovka 100. Kamošov Peugeot 205, ktorého mal asi dva týždne, išiel do šrotu. Vodič, ktorý do nás v protismere nabúral, tak sme si všimli, že s volantom ho odhodilo na zadné sedadlá. Prežil, ale nafúkal 2,5 promile. Diskotéku sme urobili, pretože prišli pre nás, a ako som tancoval, tak zo mňa vypadávalo črepiny skla. Odvtedy si vždy dám bezpečnostný pás, keď sadám do auta, pretože nás to zachránilo. Inak by sme preleteli cez predné sklo a nemuseli sme byť medzi živými.

 

 

Kde si zažil iný dopravný systém ako u nás?

 

Thajsko. Kto to nezažil, tak nepochopí. Obdivoval som tých vodičov, ako tam dokážu jazdiť, pretože tam nie sú žiadne pravidlá. Milión skútristov, cyklistov, tuk-tukov a všetko možné. Každý jazdil hlava nehlava a čo je zaujímavé, že som tam nevidel ani jednu nehodu. Kruháč je tam veľký, ale všetci sa púšťajú a sú k sebe tolerantní. Išiel som autobusom a cítil som sa ako v mravenisku, napriek tomu, všetci vedeli, čo majú robiť. Iný systém som zažil v New York u a tam nemáš šancu, čo sa týka jazdenia v meste. Hotová džungľa! Je tak veľa policajtov, ak niečo urobíš, tak ti príde na pomoc a usmerní ťa, kam máš ísť. U nás to tak nefunguje. 

 

Máš veľa najazdených kilometrov...tak sa nevyhneš občasným pokutám?!

 

Neplatím pokuty často a za svoj život som ich mal 5-6, väčšinou za rýchlosť! Naposledy to bolo v Rimavskej Sobote, keď som išiel rýchlosťou 68km/h, na 60 - tke. 20 eur som zaplatil, ale zvykol som povedať, či sa nedá dohovorom, teraz si vypočujem ja vás a potom vy mňa na nejakej akciivo Fun rádiu nech je to recipročne, ale tak to nefunguje… :) 

 

 

Ešte si spomenieš na tvoje prvé auto?

 

Moje prvé auto bol Fiat Uno, rýchle 210 koňové žihadlo! Môj štart od semafóra, v sekunde to bola 100 kilometrová rýchlosť! Išiel som na nejakú moderovačku a bolo to niekde pri Maduniciach, na čo nikdy nezabudnem, kde na diaľnici bol taký kopček a v 130-tke, zrazu zafúkal vietor a auto so mnou bolo o dva metre ďalej. Ľahké autíčko a na základe tejto príhody som ho aj predal. :)

 

 

Podaril sa ti stret so zverou?

 

Trafil som raz jedného zajaca v poli. Našťastie, to prežil. Som dosť opatrný na cestách a v noci idem radšej v strede, keď nie sú autá...práve kvôli zvieratám. Je tam väčšia šanca, že to ubrzdím. Ak by som išiel vpravo a vyletí mi jeleň, tak to už neustojím, ale treba mať aj šťastie…

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

Späť

Advertisement

 

 


 

 

 

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode