Nakladaný hermelín s majoránkou

03.03.2020 16:40

Či už naň máte chuť vy alebo ste sa ho rozhodli pripraviť ako prekvapenie, touto klasikou určite nesklamete. Projekt Zrodené v EÚ prináša zaujímavý recept na nakladaný hermelín. Vďaka naloženiu do kvalitného oleja hermelín dlho vydrží a naviac sa výborne rozleží.

 

Na 4 porcie budeme potrebovať:

 

  • 4 hermelíny

  • 3 strúčiky cesnaku

  • 1 veľkú cibuľu

  • Mletú papriku

  • Korenie

  • Mletú majoránku

  • 4 stonky čerstvej majoránky

  • 0,5l kvalitného oleja (repkový, slnečnicový)

  • Podľa preferencií môžeme pridať viac cesnaku, cibule, kyslé uhorky alebo chilli papričky

 

Každý syr rozkojte na polovicu a každú spodnú polovicu potrite roztlačeným cesnakom. Potom posypte červenou paprikou (záleží na vás, či štipľavou alebo sladkou), mletým korením, majoránkou a pridajte koliesko cibule. Priklopte druhou polovicou a umiestnite do pohárov. Zasypte ďalšou cibuľou, pridajte niekoľko stoniek čerstvej majoránky a môžete pridať aj štipľavú papričku (podľa chuti). Zalejte kvalitným olejom a pohár zatvorte.

 

Pokiaľ necháte poháre v teplej miestnosti, hermelín bude hotový približne za 3 dni. Pokiaľ ich chcete uchovať dlhšie, uložte ich do chladničky, kde sa vám doba nakladania zdvojnásobí.

 

Viac informácií na www.zrodene.eu

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode