Ohnivý šíp – Mini Cooper C

03.08.2024 21:25

Slovenská lukostrelkyňa a olympionička Denisa Baránková sa vrátila z Paríža z OH a porozprávala, ktorej lukostreľbe sa presne venuje, prečo miluje malé dynamické autá, a prečo nemá rada francúzskych vodičov...jedným z malých dynamických áut bol nový Mini Cooper C, a jej dojmy si pozrite vo videách 

 

Aké si mala zážitky z OH v Paríži v porovnaní s Tokiom?

 

Bolo to úžasné, zostane to vo mne navždy. Zažila som nezabudnuteľné Tokio, ale v Paríži som sa s divákmi cítila opäť ako nováčik. Veľmi sa mi páčila celá atmosféra i prostredie, v ktorom sme strieľali. A hoci som nemala najlepšie umiestnenie, tak som si to užila naplno. Verím, že v budúcnosti to bude lepšie a bude aj nejaká medaila. :)

Ktorej lukostreľbe sa najviac venuješ a aké úspechy doteraz zaznamenávaš?

Najviac sa venujem terčovej lukostreľbe na 70 metrov, kde strieľam olympijským lukom. Je to olympijská disciplína. Na konte mám 3. miesto na Majstrovstvách Európy pred tromi rokmi a tam sa mi pošťastila miestenka do Tokia. Bol to dvojitý úspech. Mám úspechy aj v terénnej lukostreľbe, kde chodíte po lese a strieľate na rôzne terče v rôznych vzdialenostiach. Je to taká oddychovka, ktorú mám rada. Halová lukostreľba je na 18 metrov na menšie terče pod sebou. Práve tu sa mi podarilo minulý rok v rámci svetového pohára obsadiť prvé a druhé miesto. 

Viem, že si dynamická vodička a máš rada rýchlosť, ale je niečo, čo ťa rozčuľuje na cestách?

Predbiehanie kamiónov, keď idú rovnakou rýchlosťou a ja musím brzdiť, lebo nejaký čas trvá, kým sa zaradí. Pri tom to majú na Slovensku zakázané a predbiehajú sa. Idem do vývrtky! Neznášam zápchy, pretože nerada čakám a míňam svoj drahocenný čas tak nezmyselne. Radšej sa snažím obchádzať kolóny inými cestami a skratkami. Používam aplikácia Waze, ktorá je výborná po každej stránke. 

Pozdĺžne parkovanie nemáš rada, tak sa ti stalo, že si škrkla nejaké iné auto?

Na parkovisku vo Vive som parkovala v podzemných garážach dlhé staršie auto a neodhadla som ten uhol pri parkovaní. Ako som vychádzala z uličky, tak som trošku oškrela auto jedného pána. Tak som volala na políciu, povedali mi jeho číslo a zavolala som mu. Prišiel, vypísali sme papiere a ani na políciu sme nemuseli volať. Všetko sme si vybavili samy a odvtedy už jazdím radšej menšie autíčka. :) 

Cestuješ do Francúzska a prezradila si, že vodiči na cestách nie sú moc ohľaduplní. Všade sa pichnú, a nárazníky neriešia, pretože všetky autá majú obité… oškrela si tam aj ty auto?

Ak máme v lukostreľbe nejaký pohár, tak si musíme požičať auto a naozaj je to vo Francúzsku za trest, parkovať v tých úzkych uličkách. Stalo sa, že sme s požičaným autom dali menší roadtrip. Mali sme 8-miestnu dodávku a bohužiaľ pri vchádzaní do jednej garáže sme oškreli strechu auta. Našťastie sme mali dobré vzťahy s majiteľom požičovne, tak nám to nedal k náhrade. 

V tejto chvíli ťa napadne ešte nejaký zážitok, ktorý stojí za spomenutie?

Cez koronu bol zákaz pohybu po ôsmej hodine večer vychádzať a ja som išla zaniesť lieky kamarátke. Išla som uličkami cez Podunajské Biskupice a policajti ma zastavili na námestí pri kostole. Kontrolovali ma a chceli mi dať fúkať, ale nenašli dréger, tak mi len popriali šťastnú cestu. Inokedy ma zastavili, že mi nesvietia stretávacie svetlá, mala som len parkovačky. Nevedela som to s tými páčkami, ako mám svetlá zapnúť. Policajti mi v tom nepomohli a ešte mi dali pokutu 10 eur.

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode