Paradajkovo salámové rizoto
19.01.2020 10:17
Rýchly, chutný a efektný.
Taký je recept na rizoto, v ktorom sa spája chuť drvených paradajok a salámy.
INGREDIENCIE: 320 g ryže arborio 1ks cibule 1 strúčik cesnaku 250 ml bieleho vína 1 l vývaru 200 g Bajkal salámy Mecom Premium olivový olej maslo 300 g drvených paradajok chili soľ, korenie
Postup
Nakrájame si nadrobno cibuľku a cesnak a orestujeme ich na olivovom oleji. Pridáme ryžu, dobre opečieme a zalejeme bielym vínom (0,5 kg ryže – 0,5 l bieleho vína). Víno necháme odpariť a za stáleho miešania pridávame vývar a drvené paradajky, až kým ryža nie je uvarená do polomäkka (potrebné vyskúšať). Rizoto na záver zjemníme maslom, dochutíme soľou, korením a čerstvým chili. Podávame so strúhaným parmezánom a opečenými krúžkami salámy. Správnu odpoveďna súťažnú otázku zistíte na www.mecom.sk