Pečenie s láskou - pečenie s novinkami od Babičkinej voľby

07.12.2015 10:15

Pamätáte si tú chvíľu, keď ste prišli na návštevu k babičke a ešte predtým, ako ste ju zazreli ste zacítili vôňu čerstvo upečeného koláča? Nezostávajte pri spomienkach a staňte sa aj vy rovnako kúzelnou bytosťou, ktorá pri každej príležitosti vyčaruje v rúre niečo neopísateľne úžasné. S novými múkami Babičkina voľba bude vaše pečenie ešte výnimočnejšie a vždy dopadne na výbornú!  
Nové múky sú špeciálne určené na rôzne druhy ciest. Ich vlastnosti sú dané spôsobom mletia. Pšeničné zrno má v každej svojej časti rôzne zloženie – iný obsah a kvalitu lepku, škrobu a ďalších látok, ktoré majú na pečenie zásadný vplyv. Postupným mletím zrna získavame múky s odlišnými vlastnosťami a ich miešaním potom pripravujeme tú ideálnu pre každý druh cesta. Múky neobsahujú žiadne pridané zložky, nájdete tam len potravinársku pšenicu.


 Tradičné kysnuté buchty, nadýchané a pritom dozlatista upečené, plné maku, tvarohu, či lekváru... Táto klasika ešte nikdy nesklamala. Okolo kysnutého cesta koluje veľa povier, čo robiť či nerobiť, aby cesto dobre vykyslo. Spoľahlivejšia než staré povery je nová múka Babičkina voľba Hladká múka na kysnuté cesto, ktorá je špeciálne namletá pre všetky výrobky z kysnutého cesta. Cesto s touto hladkou múkou dobre kysne, má väčší objem, je pružné, dobre sa s ním pracuje a lepšie drží tvar. Vyskúšajte ju namiesto bežnej hladkej múky v receptoch na kysnuté pečivo – napríklad na vianočky, buchty, šišky, koláče, rožky či pizzu.


Babičkina voľba Hladká múka na kysnuté cesto,  0,99€/1kg
(uvádzacia cena do 31.12.2015 je 0,69€)



Vianoce sú tu už onedlho. Poďte si ich užiť so všetkými tradíciami, ktoré k nim patria. Napíšte Ježiškovi, ozdobte stromček, upečte tie najúžasnejšie koláčiky na svete, vďaka ktorým sa vaši blízki tak radi stretnú u vás doma každý rok. Skúste ich tento krát upiecť z novej, špeciálne namletej múky Babičkina voľba Hladká múka na krehké pečivo.  Cesto z nej sa dobre vaľká, nelepí sa a výborne sa vykrajuje. A vy tak môžete svoje vianočné koláčiky doviesť do sladkej dokonalosti. 

Babičkina voľba prichádza na trh ako prvá s múkou určenou práve na pečenie drobných tvarov krehkého pečiva, ku ktorému neodmysliteľne patria aj vianočné koláčiky, čajové pečivo, linecké pečivo a rôzne druhy sušienok.

Babičkina voľba Hladká múka na krehké pečivo, 0,99€/1 kg
(uvádzacia cena do 31.12.2015 je 0,69€)

Blížia sa narodeniny, výročie, oslava a vy si lámete hlavu nad tým, čo darovať svojim blízkym? Potešte ich originálnou dobrotou vlastnej výroby!

Spoľahlivým pomocníkom vám bude ďalšia úžasná novinka od Babičkinej voľby, Hladká múka tortová (predtým sa predávala pod názvom Babičkina voľba Prémiová). Táto extra svetlá múka sa dobre spája s ostatnými surovinami a vytvorí tak hladké cesto. Koláče z tejto múky majú ľahkú nadýchanú konzistenciu a jemne pórovitú štruktúru. Sú vhodné na plnenie krémom či natieranie džemom.
Táto múka je ideálna na prípravu nielen tortových korpusov, ale aj všetkých ostatných výrobkov z trených a šľahaných hmôt – piškótových koláčov a rolád, krémových rezov, báboviek, perníkov, prípadne neodolateľných veľkonočných barančekov, ktorými potešíte každého šibača.

 

Babičkina voľba Hladká múka tortová 0,99€/1 kg
(uvádzacia cena do 31.12.2015 je 0,69€)

Dovoľte vôni z čerstvo upečených dobrôt, aby zahalila váš domov. O dokonalosť výsledku sa s vaším pričinením postarajú tieto nové múky. Sú špeciálne namleté pre rôzne cestá, vďaka ktorým bude vaše pečenie výnimočné.  

Babičkina voľba je synonymom vynikajúcej kvality. Môžete sa spoľahnúť, že pre svojich blízkych robíte to najlepšie.
Babičkina voľba je múka pre všetkých, ktorí hľadajú stálu a kontrolovanú kvalitu. Pri výrobe sa používa starostlivo vybrané obilie, ktoré je pred spracovaním dôkladne očistené a následne šetrne namleté v mlynoch so storočnou tradíciou  (v Polabí, mlyn Litoměřice a na južnej Morave, Kyjov).  Stála kvalita múky je zaručená kontrolami od zasiatia zrna, až do okamihu dodania múky do obchodu.

 

Linecké koláčiky
Ingrediencie
⦁    500 g Hladká múka na krehké pečivo
⦁    2 vajcia
⦁    250g zmäknutého masla
⦁    250g práškového cukru
⦁    Jemne nastrúhaná kôra z 1/2 citrónu


Postup
⦁    Zmiešajte Hladkú múku na krehké pečivo, cukor a citrónovú kôru.
⦁    Pridajte vajce a pokrájané zmäknuté maslo.
⦁    Vypracujte hladké cesto, zabaľte ho do potravinovej fólie  a cez noc uložte do chladničky.
⦁    Pred pečením predhrejte rúru na 160°C.
⦁    Cesto si pripravte na pomúčenú plochu a vyvaľkajte z neho niekoľko mm hrubú placku.
⦁    Vykrajujte požadované tvary a klaďte jednotlivé kusy na papier na pečenie.
⦁    Linecké koláčiky pečte do ružova a po vychladnutí zlepujte marmeládou.

TIP: Použite marmeládu výraznejšej chuti, napríklad ríbezľovú.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode