PEUGEOT SA STÁVA "OFICIÁLNYM VZDELÁVACÍM PARTNEROM" UNDER THE POLE

04.09.2024 18:09

PEUGEOT SA STÁVA "OFICIÁLNYM VZDELÁVACÍM PARTNEROM" UNDER THE POLE Od mája 2024 Peugeot pokračuje vo svojom partnerstve s programom podmorského prieskumu UNDER THE POLE. Tento program kombinuje inovatívne expedície po celom svete, vedecký výskum a akcie na zvýšenie povedomia o ochrane oceánov. PEUGEOT zdieľa túto filozofiu: značka sa rozhodla postaviť VZDELÁVANIE do centra svojej zodpovednej stratégie a zamerať sa na konkrétne vzdelávacie akcie s vplyvom na životné prostredie. 

Program UNDER THE POLE založili Ghislain Bardout a Emmanuelle Périé-Bardout v roku 2008 vo francúzskom Concarneau. So skupinou PEUGEOT zdieľajú ambíciu využívať vedu a techniku na ochranu životného prostredia, najmä oceánov. Tento program tiež spolupracuje so širokou verejnosťou na zvyšovaní povedomia o dôležitosti tejto veci. 

Tri misie UNDER THE POLE: 

Organizovať inovatívne expedície po celom svete zamerané na vedecký prieskum oceánov, najmä v polárnych alebo izolovaných oblastiach. Podporovať vedecký výskum, najmä prostredníctvom programu DEEPLIFE, ktorý skúma výskyt morských živočíchov v mezofótickej zóne (hĺbka 30 až 200 metrov) a ich kľúčovú úlohu pri fungovaní morského ekosystému. 

Súčasná misia, ktorá trvá do 15. októbra 2024 v Grécku, Taliansku a Francúzsku, sa snaží zistiť, či stredomorské mezofótické ekosystémy môžu slúžiť ako útočisko pred zmenou klímy. Tieto štúdie predstavujú hlavnú výskumnú os v nadchádzajúcich rokoch s cieľom pochopiť súvislosti medzi povrchovými a mezofotickými populáciami a zaviesť vhodné ochranné opatrenia. 

Pracovať na zvyšovaní informovanosti a ochrane oceánov na základe presvedčenia, že vedomosti majú zmysel len vtedy, ak sa zdieľajú. Táto práca, zameraná na vzdelávanie mladých ľudí a zvyšovanie povedomia verejnosti, má podobu vzdelávacej karavány prezentujúcej objavy potápačov a vedcov. Jeho pohlcujúca scénografia inšpiruje a rozširuje poznatky o morských ekosystémoch. 

PEUGEOT a jeho záväzok spolu s UNDER THE POLE V súlade s týmito vzdelávacími aktivitami je len prirodzené, že PEUGEOT sa stáva "oficiálnym vzdelávacím partnerom" UNDER THE POLE. Tento nový záväzok sa realizuje štyrmi spôsobmi: 

Prostredníctvom spolutvorby vzdelávacieho obsahu venovaného zákulisiu expedícií, vysvetleniam vedeckých programov a prieskumným technikám formou videí, ktoré si nájdu svoje miesto na sociálnych sieťach PEUGEOT a UNDER THE POLE; 

Organizovaním vzdelávacích dní počas gréckej a francúzskej fázy stredomorskej misie od apríla do októbra 2024. PEUGEOT s aktívnou podporou svojho gréckeho distribútora Aiglon AE a UNDER THE POLE pracovali na zorganizovaní vzdelávacích dní pre školákov v Grécku, kde program vykonával prieskumnú misiu. 24. apríla sa 50 detí zo základnej školy Pteleos zúčastnilo vzdelávacieho workshopu kombinujúceho čistenie pláží, objavovanie hlbokomorského potápačského vybavenia a vysvetľujúcu návštevu vedeckých misií uskutočnených na prieskumnej lodi WHY. Ďalší deň s gréckymi školákmi sa konal aj 6. júna na ostrove Fourni. 

Prostredníctvom spoločných prezentácií partnerov na odborných podujatiach v automobilovom, potápačskom a vedecko-výskumnom sektore. 

Zdôraznením PEUGEOT ako oficiálneho vzdelávacieho partnera na plachtách a trupe expedičnej lode WHY. 

Poskytnutím dvoch vozidiel PEUGEOT BOXER na prepravu všetkého potrebného vybavenia pre rôzne misie programu. Prvý Peugeot Boxer sa používa na ťahanie potápačského člna a prepravu početného vybavenia potrebného pre štyri misie stredomorského programu. Druhý Boxer sa používa na ťahanie vzdelávacej karavány Under The Pole naprieč Francúzskom pre jej akcie na zvyšovanie povedomia o oceánoch so širokou verejnosťou a školákmi. Táto putovná misia zvýšila povedomie medzi viac ako 5000 ľuďmi za posledných 12 mesiacov. PEUGEOT tiež poskytuje tri 100 % elektrické vozidlá (E-208 a E-308 SW), ktoré uľahčujú každodenný pohyb tímov Under The Pole v dopravnej logistike "nulových emisií". PEUGEOT je obzvlášť hrdý na toto partnerstvo s UNDER THE POLE, ktoré umožňuje realizáciu konkrétnych a užitočných opatrení na ochranu nášho životného prostredia. Tieto vzdelávacie akcie sú hlavnými prvkami zodpovedného záväzku značky.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode