POCÍŤTE VZRUŠENIE: DEBUT VYSOKOVÝKONNÉHO MODELU ARIYA NISMO NA SVETOVÝ DEŇ EV

10.09.2024 10:40

 

  • NISMO sa vracia do Európy a Ariya NISMO je vybraným modelom pre opätovné uvedenie divízie NISMO na trh

  • Nissan odhaľuje špecifikácie modelu Ariya NISMO, ktorý oslavuje Svetový deň elektromobilov 

  • Model Ariya NISMO, ktorý je vytvorený tak, aby vyvolával pocit vzrušenia, sa môže pochváliť lepším zrýchlením, dynamickým odpružením a zvýšenou tuhosťou.

 

Zoznámte sa s modelom Ariya NISMO - elegantným, dynamickým, 100 % elektrickým a navrhnutým pre špičkový výkon. Pri príležitosti osláv Svetového dňa elektromobilov sa Ariya NISMO pripravuje na európske cesty s jedinečným pohonom e-4ORCE s výkonom 320 kW a krútiacim momentom 600 Nm.

 

Ariya NISMO mení zaužívané zvyklosti ako výkonný plne elektrický pocit, ktorý nerobí kompromisy - poskytuje čistejšiu mobilitu spolu so všetkými funkciami, vďaka ktorým sú modely NISMO také známe po celom svete. Nissan zapálil elektrifikáciu automobilového priemyslu a tento najnovší prírastok do modelového radu ponúka rýchlejšiu, vzrušujúcejšiu a bezpečnejšiu jazdu a poskytuje zážitok, ktorý vám zježí vlasy a posúva hranice výkonu a očakávaní elektrickej mobility.

Model Ariya NISMO, ktorý vychádza z bohatého dedičstva divízie NISMO a zároveň si zachováva svoj japonský dizajn, zvyšuje už aj tak pôsobivý výkon modelu Ariya e-4ORCE na novú úroveň radosti. Tento model spája to najlepšie z motoršportového inžinierstva s elegantným dizajnom a interiérom Nissanu ARIYA a upevňuje tak svoj status majstrovského diela NISMO. 

 

STAROSTLIVO SKONŠTRUOVANÉ NA DOSIAHNUTIE OHROMUJÚCEHO VÝKONU 

Ariya NISMO má elegantný, integrovaný aerodynamický dizajn, ktorý vytvára pocit ľahkého plachtenia vo vzduchu. Vďaka šípovému tvaru, predĺženému spodnému nárazníku a zadnému spojleru typu ducktail sa súčiniteľ vztlaku modelu Ariya NISMO zlepšil o pôsobivých 40 % a dosiahol hodnotu CL 0,11 v porovnaní s CL 0,18 štandardného modelu Ariya.

Široká a nízka predná časť a nízke ťažisko Ariya NISMO spolu s dvojitým zadným difúzorom usmerňujú prúdenie vetra, aby sa zvýšil prítlak. Okrem toho spojlery a vzduchové clony inšpirované Formulou E znižujú odpor vzduchu vďaka jedinečnej konštrukcii aerodynamických plôch a vzduchových prúdov, čím vytvárajú plynulé prúdenie vetra pozdĺž karosérie vozidla a narovnávajú prúd vzduchu pred zadnými pneumatikami. Ariya NISMO má v porovnaní so štandardnými modelmi Ariya aj širšie lišty dverí, ktoré zabezpečuje zvýšenie prítlaku vozidla a pneumatikám poskytuje dodatočnú podporu.

Pneumatiky Michelin Pilot Sport EV, ktoré sú súčasťou modelu Ariya NISMO, boli tiež navrhnuté tak, aby vodičom ponúkali vyššiu odolnosť a spoľahlivosť, čím poskytujú väčší pokoj. Disky kolies ENKEI „MAT Process“ poskytujú kombinovaný dizajn s tenkými lúčmi, ktoré znižujú odpor a hmotnosť vďaka plochým diskom na ráfiku. 

 

RÝCHLOSŤ 0-100 KM/H ZA MENEJ AKO PÄŤ SEKÚND

Vyladenie modelu Ariya NISMO zaručuje výkon na najvyššej úrovni. Plne elektrický 87kWh model s výkonom 320 kW/600 Nm dokáže zrýchliť z 0-100 km/h za 5 sekúnd, pričom schopnosť zrýchliť z 80-120 km/h má model len za 2,4 sekundy. 

 

Ariya NISMO ponúka aj zvýšenú priľnavosť v zákrutách ako GT-R Nismo. Dynamické odpruženie modelu, ktoré zahŕňa modifikované pružiny, stabilizátory a tlmiče, spolupracuje spolu s vysoko vyváženým podvozkom na zvýšenej kontrole pohybu karosérie a poskytuje vodičovi zvýšenú úroveň tuhosti počas jazdy. Pokiaľ ide o posilňovač riadenia, model NISMO tiež mení pocit z riadenia v závislosti od rýchlosti a v spolupráci s odpružením vytvára bezkonkurenčnú stabilitu. 

 

Pri jazde nižšou rýchlosťou, napríklad v mestách a obytných uliciach, sa sila na riadenie znižuje, takže zatáčanie je bezproblémové. Keď však vyrazíte na diaľnicu pri vyšších rýchlostiach, riadenie stvrdne a ponúka neutrálnejší a stabilnejší pocit. Vďaka doplnkovej funkcii i-Booster, ktorá zvyšuje účinnosť bŕzd, môžete naplno zažiť aj vzrušenie z NISMO, pričom si zachováte tento agilný a bezpečný pocit. 

 

Model sa môže pochváliť aj vlastnou možnosťou "režimu NISMO", ktorý vodičom ponúka pocit konzistentného a plynulého zrýchlenia počas celej jazdy. Ocitli ste sa v tradičnom nastavení jazdy? Vodiči môžu plynule prepnúť na alternatívny "normálny režim" Ariya NISMO, ktorý používateľom poskytuje intuitívnu, dynamickú jazdu vďaka odbornému vyváženiu sily a jednoduchosti vozidla.

 

TECHNOLÓGIA e-4ORCE DODÁVA DÔVERU A KONTROLU

 

Ariya NISMO je tiež vybavená technológiou e-4ORCE, ktorá je vyladená a vylepšená tak, aby vodičom poskytla istotu za každých podmienok. Táto technológia, špeciálne upravená pre zákazníkov NISMO, umožňuje dosiahnuť elitný výkon na všetkých štyroch kolesách a poskytuje pritom autentický zážitok zo športového vozidla.

NISMO e-4ORCE dokáže potlačiť nedotáčavosť v momentoch vysokého zrýchlenia a zároveň ponúka o 12 % nižší výkon pri sledovaní stopy v porovnaní so základnou technológiou e-4ORCE. Táto technológia prináša vodičom Ariya NISMO výkon, ktorý je vysoko stabilný a bezpečný, ale stále vzrušujúco dynamický.

RÝCHLE NABÍJANIE PRE NEPRERUŠOVANÉ DOBRODRUŽSTVÁ

 

Ariya NISMO obsahuje 22 kW palubnú nabíjačku, ktorá je medzi konkurentmi jedinečná. Tá umožňuje rýchle nabíjanie na všetkých verejných nabíjačkách na striedavý prúd, vďaka čomu majú používatelia možnosť pripojiť sa na cestách na ľubovoľnom počte verejných staníc.

 

ODVÁŽNY, ELEGANTNÝ DIZAJN, KTORÝ SI VYŽADUJE POZORNOSŤ

 

Inteligentná precíznosť modelu Ariya NISMO so širokou a nízkou impozantnou karosériou je pripravená otáčať hlavy. So svižným dizajnovým motívom v tvare krídla, ktorý evokuje pocit lietania ako vetroň, je nový model tiež vybavený lištou dverí, ktorá znižuje šírkový rozdiel medzi dverami a prahom a vytvára pocit hladkej integrácie. V zadnej časti vozidla vyhladený povrch karosérie posilňuje dizajn, pričom rozšírená spodná časť nárazníka v smere dĺžky aj šírky zvyšuje podtlak medzi vozidlom a vozovkou a zlepšuje prítlak.

 

Značku NISMO môžete cítiť v celom vozidle - keď vstúpite dovnútra, nájdete emblém NISMO hrdo vyrazený na sedadlách a svietiaci na prístrojoch. Keď vyjdete von, znak NISMO je vyrazený na pneumatikách a jeho prítomnosť je zreteľná aj na prednej a zadnej časti vozidla.

Tento vzrušujúci prírastok do modelového radu Ariya bude k dispozícii v štyroch farbách vrátane úplne novej farby NISMO sivej Stealth so zatmavenou strechou. Farby budú ďalej doplnené pikantným červeným akcentom okolo spodného okraja modelu, ktorý má dodať už aj tak veľmi uhladenému modelu pútavý dizajn. 

NAVRHNUTÉ PRE LUXUS, VYROBENÉ PRE POHODLIE 

 

Úplne nová Ariya NISMO má dôkladne prepracovaný interiér, od sedadiel až po vnútorné povrchové úpravy, ktoré poskytujú prémiový zážitok pre všetkých. Sedadlá, čalúnené materiálom pripomínajúcim semiš, sú špeciálne navrhnuté pre športovú jazdu a ponúkajú zvýšenú oporu a držanie tela pre vynikajúci zážitok.

 

Esencia NISMO sa prelína celým interiérom s červeným prešívaním na volante a červenými akcentmi NISMO, ktoré sú charakteristické pre celý interiér a vytvárajú športovú a vysokokvalitnú atmosféru. Túto elegantnú atmosféru ešte viac umocňuje štruktúra začierneného obloženia so štruktúrou dreva použitá v celom vozidle, ktorá ponúka sofistikovaný a moderný vzhľad. Náladu navodzuje aj charakteristické červené osvetlenie ANDON od spoločnosti Nissan, ktoré nádherne osvetľuje vozidlo. 

Predaj vozidla sa očakáva v januári 2025 a Ariya NISMO sa bude predávať na všetkých európskych trhoch, kde je crossover už dostupný (okrem Cypru, Malty a Severného Írska).

 

Typ elektrického motora

EESM

Kapacita batérie - celková/využiteľná (kWh)

91/87

Maximálny krútiaci moment vpredu (Nm)

300

Maximálny krútiaci moment vzadu (Nm)

300

Maximálny krútiaci moment kombinovaného systému (Nm)

600

Maximálny výkon (kW)

320

Maximálny výkon (k)

435

Koeficient odporu vzduchu

0.3

Šírka bez zrkadiel (mm)

1850

Šírka vrátane zrkadiel (mm)

2172

Dĺžka (mm)

4655

Výška (mm)

1660

Rázvor kolies (mm)

2775

Šírka rozchodu kolies vpredu (mm)

1585

Šírka rozchodu vzadu (mm)

1585

Brzdový systém

EBA

Typ prednej brzdy

Ventilovaný disk

Typ zadnej brzdy

Ventilovaný disk

Typ predného odpruženia

Nezávislé zavesenie MacPherson

Typ zadného odpruženia

Viacprvkové nezávislé zadné zavesenie

Všetky údaje podliehajú homologizácii

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode