PREDSTAVUJEME DEFENDER OCTA - NOVÝ ŠAMPIÓN EXTRÉMNEHO VÝKONU NA CESTE AJ MIMO NEJ, VYROBENÝ V NITRE

03.07.2024 21:00

  Najtvrdší a najodolnejší model rodiny Defender posúva luxus a bezkonkurenčné schopnosti na novú úroveň

 

 Vysokovýkonný hrdina: Nový Defender OCTA je najdynamickejším Defendrom, aký bol kedy vytvorený, s bezkonkurenčnou škálou schopností a výkonu na ceste aj mimo nej.
• 
Odolný luxus: Ako diamant, nový Defender OCTA je vzácnou kombináciou extrémnej odolnosti a luxusu – jeho meno je inšpirované najtvrdším a najžiadanejším minerálom na zemi.
• 
Nenapodobiteľný: Impozantný postoj a odvážny dizajn charakterizujú nový Defender OCTA, zatiaľ čo nový grafický prvok vzdáva hold jeho diamantu podobným vlastnostiam.
• 
Najvyšší výkon: Najsilnejší Defender všetkých čias poháňa 4,4-litrový Twin Turbo mild-hybridný V8 motor s výkonom 635 k a krútiacim momentom až 750 Nm1, s akceleráciou z 0 na 100 km/h len za 4 sekundy.

 Inteligentné pruženie: 6D Dynamics s kontrolou priečneho a bočného náklonu, plus výrazne prepracované podvozkové komponenty, umožňujú prevratný výkon na širokej škále povrchov a podmienok.

 Špeciálne režimy: Úplne nový režim OCTA – prvý výkonnostne orientovaný off-road režim na Defendri – odomyká dokonalé off-road schopnosti, poskytuje špeciálne protiblokovacie brzdenie a štartovací program launch control.

 Po prvýkrát v Defendri: Nové športové sedadlá s technológiou Body and Soul Seat pre pohltenie vodiča a spolujazdca počas každej jazdy, vyrobené v nových vysoko-odolných materiáloch a farebných kombináciách.

 Exkluzívna špecifikácia: Nový Defender OCTA Edition One poskytuje exkluzívne prvky výbavy pre prvý rok výroby, s jedinečnými novými možnosťami lakovania a s detailmi zo sekaných uhlíkových vlákien

 Dynamický debut: Nový Defender OCTA sa verejne predstaví na Goodwood Festival of Speed (11-14. júla).

 Už čoskoro: Objednávky sa otvoria už onedlho po ukončení globálnych podujatí Defender Elements. Viac informácií nájdete na www.landrover.com/defender.

 

Gaydon, UK – streda 3. júla 2024: Predstavujeme nového šampióna pôvodnej britskej dobrodružnej značky Defender: Nový Defender OCTA. Najtvrdší, najschopnejší a najluxusnejší model v nezastaviteľnej rodine 4x4, ktorý posúva schopnosti Defender 110 na nevídanú úroveň.

Poháňaný 4,4-litrovým Twin Turbo mild-hybridným V8 motorom, je model OCTA najextrémnejším a najsilnejším Defendrom, aký bol kedy vyrobený. S výkonom 635 k a krútiacim momentom až 750 Nm1, umožňuje zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 4 sekundy. Výrazne prepracované podvozkové komponenty s inovatívnymi technológiami, vrátane odpruženia 6D Dynamics, zabezpečujú, že jeho dynamické schopnosti sú posunuté na úplne novú úroveň.
 

Exteriér je odvážnejší a odolnejší ako kedykoľvek predtým, s výrazným charakterom. Vyššia jazdná výška, širší postoj a rozšírené blatníky pre neuveriteľný vzhľad. Redizajnované nárazníky poskytujú lepšie uhly nájazdu a odjazdu, zatiaľ čo odolná ochrana spodnej časti vozidla dáva vodičom dôveru pri objavovaní drsnejšieho terénu. Auto dokáže brodiť hlbšie ako ktorýkoľvek sériovo vyrábaný Defender predtým – až do hĺbky jedného metra.
 

Mark Cameron, generálny riaditeľ značky Defender, povedal„S novým modelom Defender OCTA sme dokázali odomknúť plný potenciál modelu Defender. Je to dôkaz toho, čo môžeme dosiahnuť využitím tých najlepších technológií a talentov našej inžinierskej divízie. So silným osemvalcovým motorom, prelomovou technológiou odpruženia 6D Dynamics, výnimočnými povrchovými úpravami a unikátnymi detailmi je vzácny, neuveriteľne odolný a veľmi žiaduci.“
 

Názov nového Defendra OCTA je odvodený od najtvrdšieho a najžiadanejšieho minerálu na zemi – diamantu – a oktaedrického tvaru, ktorý im dáva ich charakteristický vzhľad a odolnosť. Tento tvar tiež inšpiroval nový charakteristický grafický prvok, ktorý ho označuje ako vlajkovú loď Defendra – silný a odolný, no zároveň výrazný, vzácny a žiaduci.
 

Defender OCTA má tento nový obkolesený diamantový grafický prvok, vrátane lesklého čierneho diamantu v obrábanom a pieskovanom titánovom disku, na každom paneli Signature Graphic.


Odolný luxus Defender OCTA je zosobnený v edícii Defender OCTA Edition One, ktorý bude dostupný len v prvom roku výroby. Táto špecifikácia v exkluzívnej novej farbe Faroe Green s interiérom Khaki a Ebony UltrafabricsTM PU a bezšvovým úpletom, obsahujú nové detaily zo sekaných uhlíkových vlákien a 20-palcové kované zliatinové kolesá s výberom terénnych alebo voliteľných špeciálne vyvinutých Advanced All-Terrain pneumatík.2
 

Bezkonkurenčný výkon

Nový Defender OCTA prináša nevídaný výkon. Najsilnejší a najextrémnejší Defender všetkých čias je poháňaný 635 k 4,4-litrovým Twin Turbo mild-hybridným V8 motorom spojeným s osemstupňovou automatickou prevodovkou so štandardným a redukovaným rozsahom prevodov. Nový Defender OCTA dosiahne až 250 km/h pri osadení 22-palcovými ľahkými zliatinovými kolesami a celosezónnymi pneumatikami.
 

S krútiacim momentom 750 Nm1 (až 800 Nm pri výbere režimu Dynamic Launch) vyladeným pre vynikajúci výkon na všetkých terénoch je nový Defender OCTA schopný zrýchliť z 0-100km/h za 4,0 sekundy, zatiaľ čo maximálny krútiaci moment je dostupný už od 1 800 ot./min až do takmer 6 000 ot./min.
 

Neuveriteľná schopnosť a odolnosť

Dynamické schopnosti nového Defendra OCTA idú za hranice toho, čo kedy tento model dosiahol, so zavedením hydraulicky prepojenej technológie odpruženia 6D Dynamics po prvýkrát v modeli Defender, spoločne s rozsiahlymi zmenami hardvéru a geometrie. Je špeciálne navrhnutý tak, aby bola jazda zábavná na ceste aj v teréne, bez kompromisov.

 

Defender OCTA je o 28 mm vyšší a jeho postoj je širší o 68 mm, čo zabezpečuje lepšiu svetlú výšku a stabilitu. Aby bola zabezpečená absolútna dôvera a kontrola na akomkoľvek teréne, s maximálnou možnou artikuláciou náprav mimo cesty a znížením náklonu na ceste, revidované komponenty odpruženia zahŕňajú dlhšie a tvrdšie ramená a unikátne aktívne tlmiče s oddelenými zásboníkmi. Vybavený je aj vylepšenými 400 mm prednými brzdovými kotúčmi s brzdovými strmeňmi Brembo a najrýchlejším prevodom riadenia zo všetkých Defendrov, pre okamžitú a presnú odozvu.

 

Pre Defender OCTA musel byť vytvorený špeciálny testovací a vývojový program s viac ako 13 960 dodatočnými testami, vrátane vysokorýchlostnej odolnosti v teréne a aj na ceste, pretože vývojársky tím s týmto vozidlom vstúpil do oblastí schopností a robustnosti, ktoré nikdy predtým neboli preskúmané.
 

Jamal Hameedi, riaditeľ SVO, JLR, povedal: „Naši experti dosiahli s modelom Defender OCTA nemožné. Neúnavne pracovali počas uplynulých troch rokov na vytvorení najschopnejšieho Defendra vôbec – bez ohľadu na to, na akom povrchu jazdí. Prepracovali komponenty po celom vozidle, aby zabezpečili, že Defender OCTA je dokonalým spoločníkom pre úžasné dobrodružstvá kdekoľvek na planéte.“


Pokročilá sieť hydraulicky prepojených nepretržite variabilných semi-aktívnych tlmičov prakticky eliminuje priečny a bočný náklon karosérie na ceste, systém 6D Dynamics prispieva k bezprecedentnému komfortu a vyladeniu. Na drsnom teréne umožňuje 6D Dynamics väčšiu artikuláciu náprav a zvládne ešte extrémnejšie prekážky ako doteraz. To znamená, že klienti môžu ísť na svoje dobrodružstvá ešte ďalej a v lepšom komforte.
 

Plné schopnosti nového Defendera OCTA – ktorý automaticky rozpoznáva, na akom povrchu sa pohybuje a podľa toho optimalizuje svoje dynamické nastavenia – sú odomknuté prostredníctvom jeho vylepšených jazdných režimov. Okrem predvoleného režimu Comfort, režim Dynamic poskytuje najvyšší výkonovo zameraný zážitok na ceste, ladí riadenie vozidla, reakciu na plyn a nastavenia odpruženia jedným stlačením transparentného tlačidla s logom na volante.


Dlhé stlačenie toho istého tlačidla umožňuje prístup k režimu OCTA, prvému špeciálnemu off-road jazdnému režimu v Defendri so zameraním na výkon. Tento režim bol špeciálne vyvinutý na zabezpečenie maximálnej kontroly a dôvery vodiča. Režim OCTA tiež umožňuje Off-Road štartovací režim pre optimálne zrýchlenie na nespevnených povrchoch. A keď je kombinovaný s najnižšími nastaveniami kontroly trakcie (TracDSC alebo DSC off), tiež zapína unikátnu Off-Road ABS kalibráciu pre optimálny brzdný výkon na nespevnenom povrchu.


Pre technicky náročnejšie off-road manévre zostávajú k dispozícii známe režimy Terrain Response, s konkrétnymi kalibráciami pre Piesok- Blato - Brvná, Trávu- Štrk - Sneh a Jazda po skalách– podporované off-road asistenčnými technológiami ako ClearSight Ground View3, ktorá robí kapotu pre lepšiu viditeľnosť a istotu v teréne transparentnou.
 

Sebavedomý exteriér

Impozantný vzhľad a zameranie na terén sú doplnené odvážnym novým prístupom Defender OCTA. Ten zahŕňa 33-palcové pneumatiky, najväčšie, aké kedy boli osadené na sériový Defender, vrátane Goodyear Advanced All-Terrain pneumatík vyvinutých špeciálne pre model OCTA. To si vyžiadalo rozšírené blatníky, ktoré dopĺňajú prednú karosériu optimalizovanú pre off-road s jedinečnými dizajnmi mriežky pre väčší prietok vzduchu pod kapotou, nový zadný nárazník obsahujúci systém výfuku so štyrmi aktívnymi koncovkami, odolnú ochranu spodnej časti vozidla vrátane hliníkovej zliatinovej prednej spodnej ochrany s grafitovou povrchovou úpravou a exponované predné a zadné vlečné oká s povrchovou úpravou z fosforového bronzu.
 

Farebná paleta Defendra OCTA zahŕňa dve exkluzívne nové prémiové metalické úpravy: Petra Copper a Faroe Green, popri Carpathian Grey a Charente Grey, zatiaľ čo všetky modely Defender OCTA majú kontrastnú strechu a zadné dvere v lesklej farbe Narvik Black. Klienti môžu ďalej personalizovať svoje vozidlo s voliteľnou matnou ochrannou fóliou pre pridanú ochranu karosérie v drsných podmienkach, čo pomáha prepracovanému vzhľadu, ktorý zvýrazňuje výraznú siluetu a sofistikované povrchy.
 

Faroe Green je exkluzívne dostupná na Defendri OCTA Edition One, rovnako ako detaily zo sekaných uhlíkových vlákien. Tento veľmi výrazný povrch zahŕňa recyklované suroviny a nachádza sa na nápise Defender na kapote, vetracích mriežkach na blatníkoch a kapote, tiež na zadnej strane predných operadiel a stredovej konzole v interiéri.
 

Pohlcujúci interiér

Vo vnútri odlišujú Defender OCTA starostlivo vybrané materiály. K dispozícii sú dve vysoko odolné možnosti UltrafabricsTMPU– o 30 percent ľahšie ako tradičná koža. Táto úprava sedadiel je štandardom na Defendri OCTA Edition One v dvojtónovom prevedení Khaki a Ebony, s pletenou textíliou a reduktívnym, bezšvovým zakončením.
 

Pre Defender OCTA je štandardným interiérom nová semi-anilínová koža Burnt Sienna, s textilným čalúnením KvadratTM vo farbe Ebony. Okrem toho môže byť každý Defender OCTA vybavený UltrafabricsTM PU v svetlom odtieni Cloud a Lunar, alebo semi-anilínovou kožou vo farbe Ebony.
 

Predný rad Defendra OCTA obsahuje úplne nové športové sedadlá s viac podpornými bočnými opierkami a integrovanými opierkami hlavy. Blízke prepojenie Defendra s hudbou je zvýraznené s technológiou Body and Soul Seat audio – v Defenderi je k dispozícii po prvýkrát.
 

Technológia Body and Soul Seat vyvinutá v spolupráci s odborníkmi z hudobného priemyslu SUBPAC a Univerzitou v Coventry, umožňuje vodičovi a spolujazdcovi hudbu nielen počuť ale aj cítiť. K dispozícii je tiež šesť wellness programov pomáhajúcich pasažierom relaxovať alebo udržiavať a zlepšovať ich reakcie počas jazdy, v závislosti na preferenciách.
 

Objednávky na nový Defender OCTA sa začnú prijímať už čoskoro s indikatívnou cenou, vo Veľkej Británii, od 145 300 GBP (171 000 EUR). Nový Defender OCTA Edition One, dostupný počas prvého roku výroby bude vo Veľkej Británii predávaný od 160 800 GBP (190 000 EUR). Nový vysoko výkonný, terénny šampión bude mať verejný debut na Goodwood Festival of Speed od 11. do 14. júla 2024.
 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode