Radšej v živote stratiť minútu ako pre minútu stratiť život

28.04.2024 22:12

Herec Michal Rosík porozprával o svojej divadelnej práci, ale aj zajazdovom cestovaní, ktorého ma neúrekom. Ak má čas, tak rád cestuje do zahraničia. Jeho Auto-moto zážitky vás čakajú v našom rozhovore ako aj testovacie videá nového modelu ZR-V, jeho obľúbenej japonskej značky Honda. Prajeme Vám príjemné čítanie a sledovanie vídeí.

Účinkuješ v úspešnom muzikáli Na srdci mi hraj! S ktorým zájazdujete po Slovensku a vraj máte úspešné vypredané predstavenia...kde ťa ešte môžeme ako diváci vidieť?

 

Je to tak, že muzikál o Duchoňovi je úspešný v každom meste, v ktorom hráme. Diváci ma môžu vidieť v Mestskom divadle Trenčín, kde účinkujem v troch predstaveniach: Studňa lásky, Nádej Dubček a Lakomec. Potom zájazdujem aj s predstaveniami pre deti a mládež s Divadelným centrom v Martine. Máme zaujímavé témy o šikane a kiberšikane. A pre deti účinkujem i v divadle Z kufra von. Hral som aj v niekoľkých seriáloch a v epizódnych rolách vo filmoch Rukojemník a Eštebák.

 

 

Viem, že si fanúšik značky Honda a nejaký čas už osedlávaš model Civic. Ako si s ním spokojný?

 

Civica vlastním už 11 rokov. Je to benzínovú jednaosmičku a v podstate riešim len bežný servis ako je výmena oleja a pod. Zatiaľ ma nikde nenechala a výkonne je stále dynamická a spoľahlivá. Ročne so Civicom najazdím okolo 30 tisíc kilometrov, pretože veľa jazdím s divadlami po zájazdoch. Vynikajúci český herec Josef Abrhám raz povedal o honde, že je to perla japonského automobilového prumyslu. A je to pravda, pretože ja som s hondou veľmi spokojný a nemenil by som. Možno za nový model. :) 

 

Jazdil si v Španielsku, Taliansku a keďže je tam teplo, tak ten južanský temperament je cítiť aj na ich cestách. Vieš, k tomu niečo povedať?

 

Vodiči tam veľmi nedodržujú dopravné pravidlá. Nedbajú na kruhové objazdy ani nedodržiavajú jazdu v jazdných pruhoch. Na to som extrémne alergický, ale toto nebezpečné jazdenie vidím aj u nás. V Taliansku je tiež chaotická doprava, ale všimol som si, že akonáhle je prechod pre chodcov, tak všetci, či ženy alebo muži, automaticky zastavia, čo u nás tento fenomén neexistuje. Rím je obzvášť špecifický. Oni sú tam takí žoviálni, že, ak sa kamaráti stretnú niekde na ceste, tak si na chvíľu podebatujú a po nejakom čase idú ďalej. U nás by vodiči trúbili, ale oni to tam neriešia.

 

Ako vidíš nie najlepšiu parkovaciu politiku v Bratislave?

 

Tá naša parkovacia politika je chaotická. Máš milión aplikácii a nevieš, ktorú máš, kde použiť. Starí ľudia tomu už vôbec nerozumejú, radšej nejazdia do hlavného mesta a zostanú doma. Dokonca aj víkendy sú v Bratislave spoplatnené, tak to naozaj nechápem, pretože vo Viedni je víkendové parkovanie zadarmo, tak si od nich zoberme príklad. Malo by to byť zjednotené a pre všetky časti Bratislavy rovnaké. Komtetentní ľudia by mali naozaj porozmýšľať, že to bohužiaľ nie je dobré. 

 

Máš aj nejakú konkrétnu skúsenosť s platením pokuty v meste, čo sa týka parkovania?

 

Našiel som si papuču na pneumatike a to len preto, že som mal síce zaplatenú hodinu parkovania, ale som ju prešvihol. Mal som smolu, že akurát to kontrolovali, tak som si zaplatil pokutu. Nič sa nedalo robiť. Nedávno moja priateľka parkovala na Kozej ulici v Bratislave a dostala nálepku na okno, že tam nemala parkovať. Chcela to hneď zaplatiť a musela čakať, kým to niekto vyhodnotí a stanoví jej pokutu, ktorú jej samozrejme po nejakom čase poslali. 

 

Je pre teba šoférovanie relax alebo nutnosť? Čo by si na záver odkázal našim vodičom?

 

Sú dve veci, pri ktorých si rád oddýchnem. Šoférovanie a varenie...vtedy sa vypínam a sústredím sa len na tieto činnosti. Robím to skutočne rád, pretože je to môj relax. K tomu patrí počúvanie hudby so synom, čo si v aute spoločne užívame a niekedy sa aj o všeličom rozprávame…

 

Aký mám odkaz pre našich vodičov? 

 

Radšej v živote stratiť minútu ako pre minútu stratiť život... 

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode