Rýchly recept: MEDOVÝ BÔČIK s batátovým pyré!
08.11.2019 07:40
Chladnejšie dni si žiadajú príjemný dni strávené pod dekou, s knihou v ruke či horúcou čokoládou. Náladu rozhodne zlepší aj dobré jedlo. Tento recept na medový bôčik musíte skúsiť.
INGREDIENCIE:
4 hrubšie plátky Lahôdkového plneného boku Mecom
0,5 dcl oleja
100 ml smotany na šľahanie
2 polievkové lyžice medu
3 polievkové lyžice masla
1 rozmixovaná cibuľa
2 ks batátov (sladkých zemiakov)
2 ks zemiakov
100 ml smotany na šľahanie
mletá červená paprika
soľ
Postup
Všetky ingrediencie na marinádu zmiešame dohromady, dáme do misky, pridáme v celku lahôdkový bok a necháme marinovať do druhého dňa. Potom bok nakrájame na hrubšie plátky, ktoré dáme opiecť na rozohriatu panvicu.
Medzitým pripravíme batátové pyré. Očistené batáty a zemiaky nakrájame na menšie kúsky, osolíme a dáme na 10 minút variť. Potom ich necháme trochu vychladnúť, pridáme smotanu, maslo a rozmixujeme na pyré. Môžeme podávať spolu s opečenou cibuľkou.