S vetrom o preteky

04.08.2024 14:33

Minulý rok sme si predstavili tento najznámejší naháč od Hondy. Teraz sme ho dostali znovu, akurát s menším motorom a výkonom 34 kW. To znamená, že je vhodný aj pre držiteľov oprávnenia A2. Dizajnovo sa drží v ostrých hranách agresívneho naháča, ale vďaka ľahkosti ovládania a asistenčnými systémami je vhodný aj pre začiatočníkov alebo aj pre ženy. Možno... pre niekoho, kto nepotrebuje nutne veľký výkon. 

Ovládanie je intuitívne aj vďaka posedu, že vodič je takmer vo vystretej polohe, motorka je ľahká a obratná, ako stvorená do mesta, kde sa dá s ňou parkovať. Mimo mesta sa jej vhodia viac okresky ako diaľnica, hlavne kvôli náporu vzduchu, ktorý je pri vyšších rýchlostiach cítiť. Za mňa je to lepší zážitok, užiť si rázovitosť krajiny a ciest, ale pozor pri klopení zákrut, párkrát sa stalo, že som „šuchol“ špičkou obuvi o asfalt. Inak žiadne prekvapenia v tomto smere, tlmiče hltali nerovnosti dokonale. Osobne by som odporučil si dokúpiť zadný nosič s kufrom pre prípad, že sa chcete niekam pobaliť. Honda ho ponúka spolu s taškou, takže je o všetko postarané. 

Ako sme spomínali v minulom článku, cez aplikáciu Honda RoadSync sa dá spárovať telefón a tým pádom používať napríklad navigáciu. Tento model je v rovine, že ničím síce neprekvapí, ale na druhej strane, ani nesklame. Ako sme spomínali, dokonalé hlavne pre začiatočníkov.

 

Honda CB 500 Hornet  
Zdvihový objem cm3 471
Max. výkon v kW (k) pri 1/min 35 (47) / 8600
Max krútiaci moment v Nm pri 1/min 43/6500
Výška sedadla v mm 785
Pohotovostná hmotnosť kg 188
Priemerná spotreba (l/100 km) 3,5
Cena modelu 6290,-

 

Text: Martin Solár

Foto: Alena Chorvátová

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode