SKUPINA RENAULT A SUEZ SPOJA SILY PRE ZRÝCHLENIE CIRKULARITY V EURÓPSKOM AUTOMOBILOVOM SEKTORE

07.10.2024 16:09

 

  • Obe Skupiny sa dohodli, že zintenzívnia svoju dlhodobú spoluprácu a zaujmú pozíciu The Future is NEUTRAL ako tvorcu štandardov v obehovom hospodárstve automobilového priemyslu.

  • SUEZ získava 20 % podiel v The Future is NEUTRAL a spojí sa so Skupinou Renault, ktorá bude odteraz vlastniť 80 % spoločnosti.

  • Prostredníctvom tejto operácie získava The Future is NEUTRAL od svojich dvoch akcionárov 140 miliónov eur na podporu a rozšírenie svojej prevádzky slúžiacej celému európskemu automobilovému priemyslu.

  • Podiel sa prevedie a príspevky sa uskutočnia po získaní potrebných regulačných povolení.

Skupina Renault a SUEZ posilnili svoje dlhodobé partnertsvo, ktoré zahŕňa recykláciu kovového odpadu a zhodnocovanie vozidiel po dobe životnosti so strategickými dohodami zameranými na podporu ekologickej transformácie v automobilovom priemysle. Skupina Renault a SUEZ, svetový líder v oblasti recyklácie a zhodnocovanie odpadu, postavia The Future is NEUTRAL do pozície, aby urýchlili svoju expanziu a zaradenie sa medzi tvorcov štandardov v obehovom hospodárstve automobilového priemyslu.

 

Rozhodnutie SUEZ spojiť sa s nami The Future is NEUTRAL je novým dôkazom toho, že prísť s týmto modelom bolo správne. Naša spoločná investícia nám umožní zrýchlenie s cieľom poskytnúť otvorenú platformu obehového hospodárstva, ktorá spĺňa potreby všetkých hráčov v automobilovom priemysle v rastúcich aktivitách. Robíme to posilňovaním existujúcich prevádzok a vytváraním nových uzavretých recyklačných riešení, od auta k autu, ” hovorí Luca de Meo, CEO Skupiny Renault.

 

Investíciou do The Future is NEUTRAL popri Skupine Renault sa SUEZ posúva do silnejšej pozície na podporu hráčov automobilového priemyslu pri ich ekologickom prechode. Zabezpečenie dodávok druhotných surovín je jednou z kľúčových výziev, ktorým musí automobilový sektor v nasledujúcich rokoch čeliť. Naša odbornosť v oblasti recyklácie a zhodnocovania odpadu nám umožní podporiť transformáciu sektora pri jeho prechode na cirkulárnosť a znížiť jeho závislosť od pôvodných surovín.” vysvetľuje Sabrina Soussan, predsedníčka a CEO spoločnosti SUEZ.

 

SPOJENIE SA NA ZRÝCHLENIE HOSPODÁRSTVA OD AUTA K AUTU

Skupina Renault a SUEZ spájajú svoje technické a priemyselné schopnosti v rámci The Future is NEUTRAL, aby vybudovali nový hodnotový reťazec v obehovom hospodárstve typu car-to-car. Ich cieľom je spolupracovať s rôznymi hráčmi v sektore s cieľom znížiť ich vplyv na prírodné zdroje, udržať si náskok pred vývojom v oblasti regulácie a poskytnúť nové zdroje recyklovaných materiálov a dielov.

 

Renault prispeje: 

  • Jeho prevádzkou, ktorá pokrýva celý hodnotový reťazec a životný cyklus vozidla (dizajn, životnosť a koniec životnosti); 

  • Jeho odbornýmu znalosťami v oblasti ekodizajnu automobilov a zručnosti jeho tímov vyškolených a ochotných čeliť tejto výzve;

  • Kapacitami vo svojej továrni vo Flins (Francúzsko), prvej európskej základni obehového hospodárstva špecializovanej na mobilitu, ktorá pôsobí v rôznych oblastiach vrátane renovácie vozidiel, renovácie dielov a modernizácie priemyselných robotov.

 

SUEZ bude spájať: 

  • Jeho hĺbkové znalosti o recyklácii automobilov v rôznych segmentoch : výrobcovia automobilov a zariadení a na druhej strane, oceliari a zlievači;

  • Jeho odborné znalosti nakladania s automobilovým odpadom (zber, masifikácia, triedenie a materiálové zhodnocovanie);

  • Jeho kapacitu v priemyselnom meradle na produkciu konzistentných tokov recyklovaných surovín pre svojich zákazníkov. 

Obe Skupiny budú spoločne rozvíjať tieto kľúčové aktivity: dizajn pre recykláciu, reverznú logistiku, nakladanie s odpadom z vozidiel a recykláciu z auta do auta v uzavretom cycle.

BUDÚCNOSŤ JE NEUTRÁLNA, PRVÝ HRÁČ V 360° CIRKULARITE AUTOMOBILOVÉHO PRIEMYSLU NA CELOM SVETE

The Future Is NEUTRAL, ktorý vznikol z iniciatívy Skupiny Renault, poskytuje komplexné riešenia obehového hospodárstva pre:

  • Všetkých hráčov v automobilovom sektore – výrobcovia automobilov, výrobcovia zariadení, distribútori, poisťovatelia a súkromní zákazníci;

  • Každú fázu životného cyklu vozidla: recyklované materiály na výrobu; opakovane použiteľné, renovované a repasované diely; služby zberu, správy a obnovy vozidiel po dobe životnosti.

 

Investícia spoločnosti SUEZ do výstavy The Future Is NEUTRAL je rozhodujúcim míľnikom v našom pláne otvoriť sa celému automobilovému priemyslu. S podporou našich dvoch akcionárov budeme môcť potvrdiť náš plán rastu zameraný na rozšírenie a zhmotnenie našich riešení a zároveň ich ešte väčšiu konkurencieschopnosť. Veľká časť našej činnosti v hodnotovom reťazci obehového hospodárstva s uzavretým cyklom je už v prevádzke a zisková. V blízkej budúcnosti pracujeme na integrácii recyklácie batérií v uzavretom cykle a rozšírení na priemyselnú úroveň, aby sme spolupracovali s európskym automobilovým priemyslom na jeho ceste k cirkularite” upozorňuje Jean-Philippe Bahuaud, CEO The Future Is NEUTRAL.

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode