Vianoce plné chutí s Mecomom
20.11.2020 12:33
Najkrajšie sviatky v roku sa nezadržateľne blížia. Už cítite tú vôňu z príprav sviatočných jedál? Každý z nás má iné tradície, ktoré každoročne dodržiava. To platí aj pri príprave sviatočný pokrmov. Či už uprednostníte tradičné alebo skôr netradičné jedlá, dôležité je si ich vychutnať v kruhu rodiny a blízkych. Skúste si pripraviť lahodnú hubovú polievku, ktorá zasýti každého.
Hubová polievka
INGREDIENCIE:
1 balenie Naša slovenská Gombasecká klobása
150 g sušených dubákov
voda
4 zemiaky
1 cibuľa
3 PL masla
1 PL hladkej múky
2 bobkové listy
Soľ
4 ks celé čierne korenie
voda z kyslej kapusty podľa chute
100 ml smotany na šľahanie
Postup:
Huby si namočíme do vody tak, aby boli celé zakryté a necháme cca 30 minút postáť. V hrnci si rozpustíme maslo, pridáme cibuľu a opražíme. Pridáme múku a opražíme. Zalejeme približne 200 ml vody a miešame. Pridáme hríby aj s vodou v ktorej boli namočené. Pridáme soľ, nakrájané zemiaky, klobásu, bobkové listy a čierne korenie a varíme až pokiaľ zemiaky aj huby nie sú mäkké. Na záver pridáme vodu z kyslej kapusty podľa chute, smotanu a prevaríme.