Vianoce plné chutí s Mecomom

20.11.2020 12:33

Najkrajšie sviatky v roku sa nezadržateľne blížia. Už cítite tú vôňu z príprav sviatočných jedál? Každý z nás má iné tradície, ktoré každoročne dodržiava. To platí aj pri príprave sviatočný pokrmov. Či už uprednostníte tradičné alebo skôr netradičné jedlá, dôležité je si ich vychutnať v kruhu rodiny a blízkych. Skúste si pripraviť lahodnú hubovú polievku, ktorá zasýti každého.

Hubová polievka

 

INGREDIENCIE:

1 balenie Naša slovenská Gombasecká klobása

150 g sušených dubákov

voda

4 zemiaky

1 cibuľa

3 PL masla

1 PL hladkej múky

2 bobkové listy

Soľ

4 ks celé čierne korenie

voda z kyslej kapusty podľa chute

100 ml smotany na šľahanie

 

Postup:

Huby si namočíme do vody tak, aby boli celé zakryté a necháme cca 30 minút postáť. V hrnci si rozpustíme maslo, pridáme cibuľu a opražíme. Pridáme múku a opražíme. Zalejeme približne 200 ml vody a miešame. Pridáme hríby aj s vodou v ktorej boli namočené. Pridáme soľ, nakrájané zemiaky, klobásu, bobkové listy a čierne korenie a varíme až pokiaľ zemiaky aj huby nie sú mäkké. Na záver pridáme vodu z kyslej kapusty podľa chute, smotanu a prevaríme.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode