Z prázdninového módu do školského rytmu: Back to school s ľahkosťou!

29.08.2024 23:06

Letné prázdniny sa pomaly chýlia ku koncu a s nimi aj bezstarostné dni plné hier a oddychu.  Na obzore je Back to school, a s ním aj  návrat do školského rytmu.  Pre deti to môže byť aj menšia výzva, no s trochou prípravy a  pozitívnym prístupom sa aj na toto obdobie dá tešiť.

Ako uľahčiť prechod z prázdnin do školy:

1. Postupná zmena režimu:  zabudnite na ranné vstávanie o poludní a večerné hranie do neskorej noci. Začnite už teraz s jemnou zmenou režimu a postupne posúvajte  spánok a budenie o niečo skôr.
  2.  Vytvorenie "školského rohu":  deti sa cítia bezpečnejšie a pokojnejšie v prostredí, ktoré poznajú.  Pripravte im "školský roh" s ich  obľúbenými vecami a pomôckami.  Pomôže to s plynulým prechodom do nového režimu.
  3.  Návšteva a aktivity:  ak máte možnosť, navštívte so svojimi deťmi školu a zoznámte ich s učiteľmi a prostredím.  Uľahčí to prvé dni v škole a pomôže im cítiť sa viac sebavedome.  Zahrňte do programu aj aktivity, ktoré im pomôžu s rozvojom zručností potrebných pre školu, napríklad  čítanie, kreslenie alebo hry rozvíjajúce logické myslenie.
  4. Nakupovanie zábavou:  nakupovanie školských potrieb sa môže stať zábavnou udalosťou. Zapojte deti do výberu  batohu, peračníka, zošitov a iných vecí, ktoré budú  používať. Poteší ich to a  budú sa na školu  tešiť viac.

Nevyhnutnosť pitného režimu:
Okrem prípravy na školu je dôležité myslieť aj na zdravie.  Pitný režim je pre deti v školskom veku veľmi dôležitý. O čo všetko sa postará u detí pravidelný príjem tekutín?

Dodáva energiu

 Zvyšuje koncentráciu. 

Zlepšuje trávenie. 

Posilňuje imunitný systém. 

Pomáha odstraňovať toxíny z tela

Užite si návrat do školského života a ušetrite!

Dodáva energiu Zvyšuje koncentráciu. Zlepšuje trávenie. Posilňuje imunitný systém. Pomáha odstraňovať toxíny z tela Ako naučiť deti na pravidelný pitný režim: Dajte deťom vždy so sebou do školy fľašu s vodou. Povzbudzujte ich, aby pili vodu aj počas školy. Vyhnite sa sladkým nápojom, ktoré sú pre deti neprospešné. Ochutte vodu ovocím alebo obľúbeným Microdrinkom bez cukru.

Teraz nájdete vo waterdrop® ponuke výhodné ceny nielen rôznych Microdrinov, ale aj kvalitných sklenených a nerezových fliaš, ktoré sa vďaka svoju designu budú hodiť ku každej školskej taške či batohu. Návrat do škôl nemusí byť stresujúcou záležitosťou. S trochou prípravy a  pozitívnym prístupom sa dá  premeniť na príjemné obdobie plné nových začiatkov a  vzrušujúcich  zážitkov.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode