„Zemiaková“ kaša bez zemiakov so špargľou a hubami

08.12.2022 22:08

„Zemiaková“ kaša bez zemiakov so špargľou a hubami

Toto jedlo je jednoduché, plné chutí, a predovšetkým vôbec neohrozí vašu štíhlu líniu. Stačí nahradiť zemiaky zelerom, pridať špargľu a huby a máte pochúťku, ktorú vám bude kdekto závidieť. Môžete si ju pripraviť už od 1. fázy diéty KetoMix. 

Čo budete potrebovať na 1 porciu:

  • 50 g zeleru, 
  • soľ,
  • 10 g masla,
  • 30 g mandľového nápoja bez sacharidov,
  • 15 g cibule,
  • 100 g zelenej špargle,
  • 100 g šampiňónov,
  • zeleninový vývar,
  • repkový olej.

 

Postup

Na prípravu kaše si očistite zeler, ktorý nakrájajte na kocky. Dajte variť do osolenej vody do zmäknutia. Potom zlejte vodu, pridajte lyžičku masla a roztlačte. Prilejte mandľový nápoj a vyšľahajte do kaše. Dochuťte soľou. 

V panvici na troške repkového oleja nechajte zosklovatieť nadrobno nakrájanú cibuľu, pridajte na plátky nakrájané šampiňóny a niekoľko minút restujte. Prilejte pár lyžíc zeleninového vývaru. Nakoniec prihoďte na kolieska nakrájanú špargľu a pár minút zohrievajte. Zmes podávajte so „zemiakovou“ kašou. 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode