„Zemiaková“ kaša bez zemiakov so špargľou a hubami
08.12.2022 22:08
„Zemiaková“ kaša bez zemiakov so špargľou a hubami
Toto jedlo je jednoduché, plné chutí, a predovšetkým vôbec neohrozí vašu štíhlu líniu. Stačí nahradiť zemiaky zelerom, pridať špargľu a huby a máte pochúťku, ktorú vám bude kdekto závidieť. Môžete si ju pripraviť už od 1. fázy diéty KetoMix.
Čo budete potrebovať na 1 porciu:
- 50 g zeleru,
- soľ,
- 10 g masla,
- 30 g mandľového nápoja bez sacharidov,
- 15 g cibule,
- 100 g zelenej špargle,
- 100 g šampiňónov,
- zeleninový vývar,
- repkový olej.
Postup
Na prípravu kaše si očistite zeler, ktorý nakrájajte na kocky. Dajte variť do osolenej vody do zmäknutia. Potom zlejte vodu, pridajte lyžičku masla a roztlačte. Prilejte mandľový nápoj a vyšľahajte do kaše. Dochuťte soľou.
V panvici na troške repkového oleja nechajte zosklovatieť nadrobno nakrájanú cibuľu, pridajte na plátky nakrájané šampiňóny a niekoľko minút restujte. Prilejte pár lyžíc zeleninového vývaru. Nakoniec prihoďte na kolieska nakrájanú špargľu a pár minút zohrievajte. Zmes podávajte so „zemiakovou“ kašou.