ZEMIAKY S JARNOU cibuľkou a salámou Torerro

15.02.2020 17:15

Niekedy sú tie najlepšie jedlá najjednoduchšie na prípravu, čo jednoznačne platí aj pri týchto zemiakoch s cibuľkou a salámou. Vyskúšajte a rozhodne neoľutujete.

INGREDIENCIE: Torerro saláma Mecom 4 stredné zemiaky 1 stredná červená cibuľa 1 cukina 2 strúčiky cesnaku jarná cibuľka kyslá smotana soľ, čierne korenie Postup Ako prvé si umyte zemiaky a dajte si ich predvariť. Keď budú polomäkké, tak ich vyberte a nechajte chvíľku vychladnúť. Kým vám zemiaky vychladnú, tak si nakrájajte červenú cibuľu, cukinu a jarnú cibuľku na kolieska. V extra miske si zmiešajte kyslú smotanu, pretlačený cesnak, soľ a čierne korenie. Do takto pripravenej zmesi vmiešajte nakrájanú jarnú cibuľku a následne aj všetky ostatné nakrájané ingrediencie. Na záver nakrájajte aj zemiaky (buď so šupkou alebo očistené) a rovnako ich pridajte do smotanovej zmesi. Všetko spolu poriadne premiešajte a následne poukladajte na maslom vymastený alebo papierom vystlaný plech. Pečte pri teplote 180 °C približne 30 minút alebo dovtedy, kým nebudete mať vrch zapečený. Podávame napríklad s kyslými uhorkami. Dobrú chuť!

Nezabudnite, že trvanlivosť salámy je 45 dní.

www.mecom.sk

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode