Značka CUPRA na jachtárskej regate America’s Cup predstavuje model Terramar, nového hrdinu pre novú éru

03.09.2024 16:32

 

  • Športové SUV posunie značku do centra najrýchlejšie rastúceho segmentu v Európe.

  • Terramar využíva nové výrazové prostriedky dizajnu značky CUPRA, ktoré mu dávajú výrazný a sebavedomý vzhľad 

  • Interiér nanovo interpretuje športového ducha kokpitom orientovaným na vodiča so špecifickým dizajnom stredovej konzoly.

  • CUPRA Terramar bude na výber s rozličnými alternatívami pohonu, čisto spaľovacie motory ale aj nová generácia pohonu plug-in hybrid (eHybrid) s výkonom až 200 kW (272 k) a dojazdom vyše 100 km s elektrickým pohonom

  • Jazdnú dynamiku umocňuje štandardný športový podvozok a progresívne riadenie, ako aj nové adaptívne tlmiče pruženia a brzdy Akebono.

  • CUPRA spojila sily s organizáciou jachtárskej regaty America’s Cup konanej pod jej tradičným mottom „there’s no second“ a uviedla limitovanú zvláštnu verziu „Terramar America’s Cup“.

  • CUPRA bude mať po uvedení modelu CUPRA Terramar nateraz svoje produktové portfólio kompletné.

– Na pozadí jachtárskej regaty America’s Cup, jedného z najprestížnejších športových podujatí na svete, sa koná premiéra nového modelu CUPRA Terramar.

CUPRA Terramar je novým hrdinom značky pre novú éru v neobyčajne dôležitom roku. Športové SUV posúva značku CUPRA do centra najrýchlejšie rastúceho segmentu v Európe.

CUPRA Terramar napĺňa prísľub, ktorý značka dala pred dvoma rokmi a prispeje k pokračovaniu jej úspechu. 

CUPRA je jednou z najrýchlejšie rastúcich automobilových značiek v Európe, ktorá od svojho vzniku v roku 2018 dodala zákazníkom vyše 650 000 automobilov a expanduje na svetovom trhu s vyše 800 špecializovanými prevádzkami CUPRA Garage.

CUPRA Terramar predstavuje ďalší stupeň na našej ceste rastu. Toto športové SUV prinesie mladú a vyzývateľskú mentalitu značky CUPRA širšiemu publiku, rozšíri modelové portfólio značky a osloví nových zákazníkov, ktorí hľadajú atraktívny dizajn a vyššiu výkonnosť,“ povedal Wayne Griffiths, CEO značky CUPRA. „CUPRA Terramar svojim menom vzdáva hold legendárnemu španielskemu pretekovému okruhu, na ktorom sa zrodila značka CUPRA a nanovo definuje, čo všetko môže poskytnúť SUV z hľadiska emócií, výkonnosti a dizajnu. Pre niektorých ľudí je dizajn podriadený funkcii a pre nás u značky je CUPRA dizajn podriadený emóciám.“

CUPRA Terramar si zaslúži sľubný štart, preto značka CUPRA a organizácia legendárnej jachtárskej regaty America’s Cup spojili sily v strategickej aliancii počas 37. ročníka legendárnych pretekov, ktoré sa konajú v Barcelone, domovskom meste značky CUPRA.

Premiéru modelu CUPRA Terramar zvýrazňuje exkluzívna zvláštna verzia America’s Cup Limited Edition, z ktorej vznikne približne 1300 exemplárov s jedinečným dizajnom vytvoreným na oslavu spolupráce.

Model CUPRA Terramar bol navrhnutý a vyvinutý v Barcelone a bude sa vyrábať v závode Audi Hungaria v maďarskom Györi. Predávať sa začne v 4. štvrťroku tohto roka.


 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode