Pracovné rukavice: Kľúč k bezpečnej práci.

26.10.2023 16:53

Pri oprave auta je bezpečnosť a komfort práce absolútne nevyhnutný, a práve pracovné oblečenie a rukavice zohrávajú kľúčovú úlohu pri dosahovaní týchto cieľov. V tomto článku sa pozrieme na to, ako využiť pracovné rukavice pri oprave auta a prečo je dôležité investovať do správnych typov rukavíc.

Pracovné rukavice pri oprave auta:

Rukavice sú neodmysliteľnou súčasťou pracovného oblečenia pri oprave auta. Použitie správnych rukavíc môže mať veľký vplyv na bezpečnosť a efektívnosť práce. Tu sú niektoré dôležité spôsoby, ako môžu rukavice pomôcť pri oprave auta:

Ochrana rúk: Pri oprave auta sa často pracuje s ostrými či hrubými povrchmi, chemikáliami a náradím. Rukavice chránia ruky pred odreninami, rezmi a chemickými látkami. Výborne sa na túto prácu hodia rukavice CERVA TINAMOU, neprerezné, polomáčané, bezšvové rukavice s úrovňou ochrany F. 

https://www.cerva.com/sk/sk/tinamou-protirez.-f-rukavice/p/01080309

 

Ochrana pred znečistením: Rukavice zabraňujú nečistotám a olejovým škvrnám na vašich rukách, čo uľahčuje čistenie a udržiavanie hygieny. Rukavice CERVA HAWK celokožené sú vhodné na hrubšiu prácu, no zároveň sú veľmi odolné

https://www.cerva.com/sk/sk/hawk-ruk.celokoz.-kozinka-lic./p/01020020

 

Zabezpečenie dobrej priľnavosti: Niektoré rukavice majú špeciálne povrchy na zvýšenie úchopu, čím zlepšujú vašu kontrolu nad náradím a súčiastkami. CERVA GANNET rukavice sú toho príkladom majú terčíky v dlani pre lepší úchop a pružnú pletenú manžetu. 

https://www.cerva.com/sk/sk/gannet-ruk.pletene-nylon.pvc-ter./p/01060007

 


Ochrana pred chladom a teplom: V závislosti od počasia môžu rukavice chrániť pred chladom alebo teplom, čím zvyšujú pohodlie pri práci. Na zimné obdobie sú potom vhodné zateplené rukavice vhodné na prácu v zime aj v exteriéry. Rukavice CERVA PALAWAN WINTER sa veľmi často využívajú aj v automobilovom priemysle ako aj v iných odvetviach. 

https://www.cerva.com/sk/sk/palawan-winter-rukavice-latex/p/01060017

 


 

Dôležité vlastnosti pracovných rukavíc:

Pri výbere pracovných rukavíc je dôležité zohľadniť niekoľko dôležitých vlastností:

Materiál: Existujú rôzne druhy materiálov, ako koža, textília, neoprén a iné. Výber závisí od konkrétnych potrieb a typu práce.

Veľkosť: Rukavice musia byť správnej veľkosti, aby dobre priliehali a poskytovali optimálnu ochranu.

Dĺžka: Existujú krátke a dlhé rukavice, pričom dlhšie môžu poskytovať väčšiu ochranu pred nečistotami a chemikáliami.

Ohybnosť: Dôležité je, aby rukavice umožňovali dostatočnú ohybnosť prstov, čím umožnia precíznu prácu s náradím a súčiastkami.

Rôzne druhy pracovných rukavíc:

Existuje mnoho rôznych druhov pracovných rukavíc prispôsobených rôznym potrebám:


 

Rukavice na opravy motorových vozidiel: Tieto rukavice sú obvykle odolné voči olejom a mastnotám a poskytujú dobrú ochranu pred ostrými či horúcimi povrchmi.

Rukavice na prácu s elektrickými prístrojmi: Tieto rukavice majú špeciálnu izoláciu na ochranu pred elektrickými prúdmi.

Rukavice na prácu s chemikáliami: Používajú sa pri práci s agresívnymi chemickými látkami a musia byť vyrobené z materiálov odolných voči korózii.

Rukavice na prácu v chlade: Tieto rukavice majú termálnu izoláciu, ktorá chráni pred nízkymi teplotami.

Na záver je dôležité zdôrazniť, že výber správnych pracovných rukavíc je kľúčový pre bezpečnú a efektívnu prácu a nie len v automobilovom priemysle. Rukavice nie sú len doplnkom, ale nevyhnutným nástrojom pre mechanikov a nadšencov motorových vozidiel. So správnymi rukavicami dosiahnete nie len lepšiu ochranu, ale aj pohodlie a kontrolu pri práci s autami. Všetky pracovné rukavice CERVA sú certifikované a spĺňajú aj najprísnejšie Európske normy. 

Buďte preto opatrní pri výbere a investujte do kvalitných rukavíc, ktoré budú slúžiť vašim potrebám.


 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode